Liefs van de krijtjes

Liefs van de krijtjes
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Alle kleuren van de liefde mogen er zijn!’

Liefde bestaat in verschillende soorten. Dit boekje gaat over alle verschillende kleuren die liefde kan hebben. Soms zonnig en warm als geel en oranje, een andere keer bijna onzichtbaar net als de kleur wit, soms verschuilt het zich als perzikkleur krijtje en soms is het donker als zwart…

In drie woorden

Kleurrijk, lief, fantasierijk

In meer woorden

In dit prentenboek laten de krijtjes zien wat hun kleur betekent als je het over de liefde hebt. Zo staat bijvoorbeeld rood voor liefde in alle soorten en maten, soms is de liefde zonnig en warm als geel en oranje, paars geeft aan dat liefde zijn eigen fantasie heeft, en soms is de liefde stormachtig en dus blauw.

De kleuren en tekeningen zijn herkenbaar voor de jonge lezers waardoor het leuk is om voor te lezen. Het is een dun boekje, maar heeft wel een duidelijke en belangrijke boodschap: liefde geeft de wereld kleur!

Het is daarnaast een leuk boekje om cadeau te geven aan iedereen van wie je houdt.

Liefs van de krijtjes is een spin-off van Zilveren Griffelwinnaar De Krijtjes staken!

Schrijver Drew Daywalt is eigenlijk filmmaker, maar hij schrijft ook boeken! De prentenboekenserie De krijtjes is razend populair. Met De krijtjes staken! won Daywalt een Zilveren Griffel in 2015.

Oliver Jeffers is de illustrator van onder andere de razend populaire prentenboekenserie De krijtjes. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 45 landen, en hebben internationaal veel prijzen gewonnen.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *