Lieve meid

Lieve meid
Categorieën: , ,
Publisher:

“Wel, als je vergeten bent wie ik ben. Hoe zou jij mij dan noemen?”

Opa herinnert zich veel dingen van zijn kindertijd nog goed. Maar verder vergeet hij steeds meer. Ook woorden en wat ze betekenen. Dat komt door opa’s ziekte, legt oma aan Katrientje uit. Samen genieten ze nog zo veel mogelijk. En Katrientje helpt haar opa zo goed als ze kan. Ze is dan ook zijn lieve meid…

In drie woorden

Aangrijpend, informatief en begrijpelijk

In meer woorden

Ken jij de Pleister-serie van Clavis al? Deze serie maakt allerlei gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Ze bevatten een warm verhaal, een spelletje en een versje of liedje speciaal voor kinderen. Daarnaast zit er ook altijd een informatieve bijlage voor volwassenen bij, met een aangrijpende gebeurtenis of een interview met een expert. Op deze manier nodigen de boeken uit tot praten en begrip krijgen voor elkaar.

In Lieve meid staat het thema dementie centraal. De opa van Katrientje vergeet steeds meer, maar Katrientje helpt hem waar ze kan. Wanneer opa achteruit gaat, verhuist hij naar een woon-zorgcentrum. Daar verrast Katrientje opa met een prachtig verjaardagscadeau.

Een aangrijpend verhaal, maar zo geschreven dat het al heel goed te begrijpen is voor kinderen vanaf 6 jaar. Wanneer je met dementie te maken krijgt, is het heel lastig voor jonge kinderen om te begrijpen waarom opa, oma, papa of mama opeens zo anders doet. Dit boek is een mooie aanleiding om het gesprek aan te gaan.

De kleurrijke illustraties van Eline van Lindenhuizen stralen rust en positiviteit uit. Dat is heel sterk gedaan.

Een ontroerend en herkenbaar verhaal waar je als volwassene en kind echt iets aan hebt!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *