Lottie Luna en het maanlicht feestje

Lottie Luna en het maanlicht feestje
Categorieën: ,
Publisher:

‘Bij volle maan, is er altijd gedoe… Dan huilen we samen van awoe-woe-woe!’

Lottie Luna mag misschien een doodnormaal weerwolfje lijken, ze is ongelooflijk bijzonder. Doordat ze is geboren tijdens een zonsverduistering heeft ze speciale gaven: superkracht, supersnelheid en superzicht.

Lottie wil eigenlijk helemaal geen superkrachten hebben, ze is liever een gewoon weerwolfje. Wanneer haar vriendin Marion jarig is, wil Lottie haar als verrassing een heel bijzonder cadeau geven. En daarbij kan ze haar superkrachten wél goed gebruiken.

In drie woorden

Liefdevol, toegankelijk en sfeervol

In meer woorden

Het maanlicht feestje is alweer het tweede deel in de serie over weerwolfje Lottie Luna dat vertaald is in het Nederlands door Sofia Engelsman. Lottie Luna is geen gewone weerwolf, ze is een weerwolf met superkrachten. Samen met haar beste vrienden Wilf en Marion beleeft ze bijzondere avonturen. Lottie is een prinses, ze is de dochter van de koning en koningin, maar ze wil dat niemand dit weet. Alleen haar beste vrienden kennen dit geheim. Lottie heeft een hart van goud en dat komt ook in dit liefdevolle boek goed terug. Ze wil een feestje organiseren voor Marion, omdat haar ouders te arm zijn om een echt feestje voor haar te geven. Hiermee wordt er een heftig onderwerp aangesneden, maar toch op een zeer toegankelijke manier. De boodschap ‘altijd blijven dromen’ biedt een fijn perspectief voor de toekomst van kinderen die in deze situatie verkeren. Je weet nooit wat er op je pad komt… Dit boek laat inzien dat er voor iedereen fijne dingen zijn weggelegd ook wanneer het er regenachtig uitziet.

Het boek is talrijk geïllustreerd. De zwart-wit illustraties van Nathan Reed geven precies het juiste gevoel aan dit boek. Liefdevolle personages, een halloween-achtige sfeer, maar bovenal gevoel voor humor. Samen met de korte hoofdstukken maakt het dat dit boek erg toegankelijk is voor de jonge lezer.

Een toegankelijk en sfeervol boek voor lezers vanaf acht jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *