Lúcia Flores en de behekste kermis

Lúcia Flores en de behekste kermis
Categorieën: ,
Publisher:

‘Laat je betoveren door een wereld waarin álles mogelijk is.’

Lúcia Flores maakt zich op voor een nieuw avontuur met haar abuelo Hugo. De Welbefaamde Betoverende Limotrein brengt haar naar een bijzondere kermis, betoverd door vier kwaadaardige heksen. Alle attracties zijn tot leven gekomen! Een slakkenachtbaan, neushoornbotsauto’s… Wie wil daar nu in? De eigenaar dreigt zijn levenswerk kwijt te raken. Alleen Lúcia kan de beheksing ongedaan maken, maar de heksen proberen er alles aan te doen om haar tegen te houden.

In drie woorden

Spannend, betoverend en fantasievol

In meer woorden

Lúcia Flores is terug in een nieuw avontuur! Dit keer brengt de Welbefaamde Betoverende Limotrein haar naar een kermis. De kermis is betoverd door vier heksen. Op deze kermis vind je wel heel bijzondere attracties. Heb jij ooit in een slakkenachtbaan gezeten? Of gebotst in neushoornbotsauto’s? De attracties op deze kermis zijn tot leven gekomen en dat schrikt de bezoekers af. De eigenaar van de kermis zit met zijn handen in het haar. Want geen klanten, betekent geen inkomsten. Hij dreigt de kermis te moeten sluiten. Lukt het Lúcia om de betovering te verbreken?

De zwart-wit illustraties in het boek zijn mysterieus en geven het verhaal sfeer. Ze zijn wisselend qua formaat en staan mooi verspreid over het boek. Ook de schutbladen passen helemaal bij het verhaal. De illustraties helpen jou om een beeld te vormen van de gebeurtenissen uit het verhaal. Ze maken het plaatje in jouw hoofd compleet.

Chinouk Thijssen heeft een vlotte schrijfstijl. Je vliegt van de ene in de andere spannende gebeurtenis. Doordat het verhaal boordevol fantasie zit, is het altijd weer een verrassing wat er nu weer staat te gebeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je leest het in dit boek. Ik kan mij voorstellen dat Chinouk Thijssen enorm veel plezier heeft gehad tijdens het schrijven van dit verhaal. Hoe verzint ze het?!

Lúcia Flores en de behekste kermis is het tweede deel uit de spannende serie over Lúcia Flores. In deze serie beleeft Lúcia avonturen met haar overleden grootvader, abuelo Hugo. In ieder boek beleeft ze een ander avontuur. Ondanks dat het een serie is, zijn de boeken prima los van elkaar te lezen. Chinouk Thijssen heeft nog veel meer ideeën voor Lúcia, dus dit zal niet het laatste avontuur van Lúcia zijn. Sterker nog, deel 3 verschijnt dit najaar bij Clavis. Wij kunnen niet wachten!

Een heerlijk spannend avontuur vol fantasie voor kinderen vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *