Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers

Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ze strekte haar hand zo ver uit als ze kon, helemaal tegen de wand van de koelkast aan, en toen…’

Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat… abuelo Hugo? Ze trekt haar hand ernaar uit en staat dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverende Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig!

In drie woorden

Spannend, betoverend en fantasievol

In meer woorden

Lúcia Flores wordt wakker na een hele bijzondere droom. Ze droomde dat ze in een bijzondere wereld was en ze had haar grootvader gezien. Ze mist abuelo Hugo ontzettend nadat hij een paar jaar geleden is overleden. Ze wil niets liever dan dat haar droom werkelijkheid zal worden. Wanneer ze haar ouders over de droom vertelt, maken zij zich behoorlijk ongerust over Lúcia. Ze ijlt vast van de koorts denken ze. Rust zal haar goed doen. Maar die avond hoort Lúcia een stem, het komt uit de koelkast. De stem lijkt op die van abuelo Hugo. Door de koelkast belandt Lúcia in een hele bijzondere wereld, een wereld waarin abuelo Hugo haar hulp dringend nodig heeft!

De zwart-wit illustraties die af en toe voorbijkomen vullen bijna de hele pagina. Ze sluiten perfect aan bij de tekst en geven je een beeld van wat er in de tekst beschreven wordt. Ze hebben iets mysterieus en spannends, wat goed bij de sfeer van het verhaal past.

Het boek is erg vlot geschreven. De spannende gebeurtenissen volgen vlug na elkaar. Als lezer blijf je geboeid en moet je je hoofd er goed bijhouden om alles te kunnen volgen. Naast dat het boek vol fantasie zit, is er ook een rol weggelegd voor rouwverwerking. Lúcia mist abuelo Hugo heel erg. Hij laat haar zien dat wanneer mensen overlijden, ze naar een hele mooie plek gaan. En Lúcia krijgt de kans om nog even met hem te praten, iets wat zij al een tijdje heel graag wil.

Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers is het kinderboekendebuut van Chinouk Thijssen. Eerder schreef zij al enorm spannende Young Adult thrillers die bij menig lezer goed in de smaak vielen. Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers is het eerste deel in een gloednieuwe serie. Chinouk heeft heel veel ideeën voor nieuwe avonturen, dus we zullen Lúcia nog wel vaker tegenkomen. Sterker nog, binnenkort ligt deel 2 in de boekhandel.

Een spannend, fantasievol verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *