Maffe meester Daan vliegt alle kanten op

Maffe meester Daan vliegt alle kanten op
Categorieën: ,
Tags: ,
Genre:

Met deze meester kun je lachen en leren tegelijk!

De klas van maffe meester Daan mag op schoolreis naar Schiphol. Om zijn leerlingen daarop voor te bereiden, organiseert meester Daan een spannende vliegwedstrijd in de school. Maar als hij zelf voor stuntvliegtuig speelt, komt de directeur zijn kamer uit…

In drie woorden

Humoristisch, herkenbaar, goed leesbaar

In meer woorden

Meester Daan is inderdaad best een beetje maf, maar dat vinden de kinderen uit zijn klas helemaal niet erg. Sterker nog, ze vinden het juist fijn. Hij verzint leuke, aparte lessen, maakt grapjes en vindt het goed als het schoolreisje behalve leerzaam ook leuk is. Ze gaan onder andere met z’n allen naar Schiphol, daar ontstaat een hilarische situatie in de bagagehal. De meester krijgt de schrik van zijn leven maar gelukkig komt alles goed. De grappige tekeningen die Hanne Snel met kroontjespen maakt passen goed bij het verhaal.

Er gebeuren rare dingen op het vliegveld.

Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van de meester, dat is best uitzonderlijk voor een kinderboek. Door vanuit de gedachten van meester Daan te schrijven kan de auteur de humoristische toonzetting nog meer aanscherpen, dat maakt het verhaal extra grappig. Zo beschrijft ze de ergernissen van de meester op grappige wijze, vooral de IB-er (iebeejer), de directeur en een oudere juf moeten het ontgelden. Naast dit alles heeft de meester veel aandacht voor zijn leerlingen, het is fijn om te lezen dat hij veel om ze geeft.
Leerkrachten zullen dit boek waarschijnlijk gniffelend (voor)lezen wegens veel herkenbare situaties. De kinderen zullen vooral plezier beleven aan de onconventionele aanpak van meester Daan, de grapjes tijdens de lessen en de gebeurtenissen tijdens de schoolreis.

Achterin het boek staan per hoofdstuk ook nog gespreksvragen. Aan de hand hiervan kan nagepraat worden over het verhaal. Dit boek is deel II van een serie boeken over ‘Meester Daan’ waarvan tot nu toe drie delen zijn uitgekomen.

Dit boek kun je voorlezen vanaf groep 4 en is zelf te lezen vanaf ongeveer 8 jaar (Leesniveau E5).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *