Magnetisme

Ontdek dat je elke dag te maken hebt met magnetisme…

Wat is een magneet? Wat kleeft aan een magneet? Waar gebruik je magneten voor? Dat staat in dit boek. Met mooie foto’s!

In drie woorden

Magnetisme, techniek, ontdekken

In meer woorden

In dit boek kun je lezen hoe een magneet werkt. Eerst wordt uitgelegd wat een magneet is. Daarna wordt verteld wat er zoal aan een magneet kan blijven kleven en waarom dit zo is. Vervolgens laat het boek zien hoe we deze kennis toepassen in het dagelijks leven. Van de koelkastmagneet tot de zwevende trein! De moeilijke woorden die binnen het magnetisme-spectrum vallen worden nog eens herhaald en beschreven aan het eind van het boek. Je hebt dan inmiddels ook zelf een proefje gedaan waarbij je iets ontdekt hebt over de sterkte van de aantrekkingskracht tussen twee magneten. Heel tof!

Maar, let op: het is nog niet klaar. Je kunt namelijk nog meer te weten komen over magnetisme door naar de website van de uitgever te gaan. Als je de in het boek aangegeven code intikt krijg je toegang tot de digitale versie van het boek en kun je tevens door op de aangegeven links te klikken drie filmpjes bekijken. Doen hoor, je steekt er veel van op! Alles gedaan? Dan ben je nu klaar om de 3 vragen achterin het boek te beantwoorden. Succes!

Een boek dat door de grote letters en compacte tekst zeer geschikt is voor kleuters en groep 3. Alles is trouwens groot, ook de platen. Dit vergemakkelijkt het voorlezen en zorgt voor veel duidelijkheid. De tekst is summier en makkelijk te begrijpen. Door middel van een moeilijke woordenlijst wordt er gebruik gemaakt van herhaling om de dingen te laten beklijven. Het boek is zeker niet dik. Doordat er erg ’to the point’ geschreven wordt krijgt het kind toch veel informatie. Binnen deze serie zijn al meerdere delen verschenen, onder andere: elektriciteit, geluid, licht en vast, vloeibaar gas.

Een leerzaam boek voor techneuten in de dop vanaf een jaar of 4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *