Max Megavoet

Max Megavoet
Categorieën: ,
Publisher:

“Onze perfecte baby. Hij is megaperfect. Met megavoeten.”

De ouders van kleine gorilla Max vinden hem perfect. Megaperfect. Ook zijn enorme voeten. Want dat zijn natuurlijk megavoeten. Ook kleine Max zelf is dol op zijn voeten, tot hij ouder wordt. Dan zitten die grote voeten plots vreselijk in de weg. Maar… misschien zijn ze soms ook handig?

In drie woorden

Grappig, aandoenlijk en herkenbaar

In meer woorden

Max is op het eerste oog een hele normale gorilla. Hij is perfect vinden zijn ouders. Max heeft iets heel bijzonders, hij heeft enorme voeten. Megavoeten. In het begin zijn deze voeten erg handig. Als baby kon Max al snel klappen en zwaaien met zijn voeten. Maar nu Max ouder wordt, begint hij zijn voeten steeds meer te haten. Tot hij samen met zijn vriend Rex verdwaald in het bos, dan blijken die megavoeten van Max toch best wel handig.

Dit verhaal heeft een duidelijke boodschap: Je bent perfect zoals je bent! Het is een herkenbaar en aandoenlijk verhaal. Veel kinderen zullen zich herkennen in Max. Iedereen heeft vast wel iets wat hij of zij niet mooi vindt aan zichzelf. Dit verhaal laat heel mooi zien dat je perfect bent en dat je trots mag zijn op wie je bent.

De kleurrijke, gedetailleerde illustraties geven het verhaal prachtig weer. Je blijft naar de prenten kijken. De illustraties geven het verhaal de juiste sfeer. Wanneer Max verdrietig is, zijn de illustraties grijs en grauw. Wanneer hij vrolijk is, worden ook de illustraties kleurrijker.

Een prachtig prentenboek met een mooie boodschap voor kinderen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *