Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Categorieën: , ,
Publisher:

Ben jij ook zo gek op kliederfeestjes? 

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

In drie woorden

Vrolijk, lachwekkend, uitspattend

In meer woorden

Maximiliaan is een vrolijk ventje dat graag de bloemetjes buiten zet. In dit boek kunnen we lezen en zien hoe het er op zijn feestje aan toe gaat. Het is één en al vrolijkheid waarbij alles en iedereen vies wordt. Maar niet getreurd, in bad gaan en schoonspoelen is onderdeel van “the party”. Als zijn ouders thuiskomen lijkt het er even op dat het uit is met de pret. Maar schijn bedriegt. Ze vinden wat ze zien juist leuk en stellen voor om het bad zelf dan ook maar gelijk in bad te doen.

Het is een omvangrijk prentenboek ( 32,8 x 24,7 x1 cm) dat er uitnodigend  uitziet. Er is niet zoveel tekst, er wordt gebruik gemaakt van een groot lettertype. De letters zijn gedrukt in het zwart, behalve als iets nadrukkelijk gezegd wordt, dan worden de letters groter en gekleurd. Vaak gaat het dan om de objecten of knuffels die aan de beurt zijn om in bad te gaan. Dit is heel leuk gedaan, de letters spatten als het ware van de bladzijde af.

De illustraties spreken erg tot de verbeelding, ze zijn kleurrijk en erg vrolijk. Vol uitspattingen die nou eenmaal bij een kliederfeestje horen. Je moet er ook om lachen, zoveel viezigheid in één boek. Heel vermakelijk.

Het duo dat dit boek tot stand heeft gebracht is niet bepaald een onverdienstelijk stel. Joukje Akveld won al eerder meerdere prijzen waaronder twee zilveren griffels. Hetzelfde geldt voor Jan Jutte, hij won reeds enkele malen een gouden penseel voor zijn illustraties.

Dus, viezeriken vanaf 3 jaar opgelet!

Kijk maar eens goed in dit boek dan weet je hoe je een smerig feestje geven moet. 

Tip: mocht je na het lezen van dit boek ook een vies feestje overwegen, maak er dan maar een tuinfeestje van, dat is beter voor je ouders 😉 Veel lees- en feestplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *