Mees Kees – De husselrace

Mees Kees - De husselrace
Categorieën: , ,
Tag:
Series:
Publisher:

‘Op het rooster stond dat we nu muziek hadden. Mees Kees zette zijn linkervoet op tafel zodat we zijn sok goed konden zien. Dat mag eigenlijk niet, maar nu wel want het was lesmateriaal.’

De Nationale Voorleeswedstrijd is alleen bedoeld voor groep 7 en 8. Dus de klas van mees Kees mag niet meedoen en Sammy de Husselaar al helemáál niet. Jammer hoor!

Maar wat doen ze daar dan, met al die spandoeken en vlaggen? En trouwens, waarom hebben Tobias en de broer van Mees Kees ineens zo’n haast?

In drie woorden

Grappig, afwisselend en schoolleven

In meer woorden

Mees Kees – De husselrace is weer een heerlijk deel in de vrolijke serie over de stagiair Kees met de bijnaam Mees Kees. Het is alweer het twaalfde boek over de avonturen van de vrolijke meester. Hoewel het boek onderdeel van een serie is, is het boek ook als een los deel te lezen. Aan het begin van het boek worden alle personages aan de lezer voorgesteld. Een meester die er zijn eigen lesmethodes op nahoudt. Hierdoor zijn de kinderen gek op hun meester, ook al is het een stagiair. Natuurlijk speelt het schoolhoofd Dreus ook weer een heerlijke rol als kritische directeur.

Dreus komt aan het begin van het boek groep 6b binnen en vertelt over de voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8. Groep 6 mag alleen komen luisteren. Naast alle perikelen rondom de voorleeswedstrijd komen er nog veel meer onderwerpen aan bod zoals niet uitgenodigd worden op een kinderfeestje en schoolzwemmen. Mees Kees geeft overal zijn eigen draai aan en dat maakt het boek een feestje om te lezen. Je gunt ieder kind wel een mees Kees.

De verhalen zijn niet te lang en zeer afwisselend van onderwerp. De verhalen zijn heel geschikt om voor te lezen of zelf te lezen. Rick de Haas zorgde voor de prachtige vrolijke illustraties die met veel gevoel voor humor zijn getekend. Ze zijn een prachtige aanvulling op het verhaal.

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *