Meester Jaap maakt er een puinhoop van

‘Hij is onze schoolclown, die kunnen we niet missen!’

In de klas van meester Jaap wordt veel geleerd, maar dan wel op een originele manier. Als bij aardrijkskunde het hoofdstuk industrie aan de beurt is, bedenkt meester Jaap een appelmoesfabriek waar ieder kind aan mee moet werken. En als een kubieke decimeter water niet in een literfles past, mag de meester ter plekke nat gegooid worden. Maar meester Jaap zorgt er ook voor dat er niet gepest wordt. En dat de kinderen respect hebben voor elkaar. Het is regelmatig een puinhoop in de klas van meester Jaap, maar wel een leuke!

In drie woorden

Humoristisch, leerzaam en herkenbaar

In meer woorden

Meester Jaap is misschien wel de meeste bekende meester in de kinderboekenwereld, wie kent hem niet! Jacques Vriens bedacht het personage toen hij zelf stopte als meester in 1993. Inmiddels zijn er heel wat boeken verschenen over deze humoristische meester. Zo ook het boek Meester Jaap maakt er een puinhoop van dat verscheen in 2002. Ieder kind zou wel een juf of meester willen die zo is als meester Jaap. Spekkies voor iedereen als er een verkeerde naam wordt genoemd, op je dooie gemakje lezen en aardrijkskunde leren in de bosjes. Alles mag en kan bij deze geweldige meester. En weet je? De meeste verhalen zijn voor een groot deel non-fictie en gebaseerd op de tijd dat Jacques zelf nog meester was!

In Meester Jaap maakt er een puinhoop van staan 20 verhalen rondom deze favoriete meester met vrolijke illustraties van Annet Schaap. Het boek is geschreven op AVI niveau M6 maar dient ook prima als voorleesboek door de korte verhalen met in ieder verhaal een nieuw, belangrijk onderwerp. Het boek is tevens bekroond door de Nederlandse Kinderjury in 2003, net als alle andere boeken over meester Jaap. Dit prachtige boek mag in geen enkel klaslokaal ontbreken, maar mag natuurlijk ook thuis schitteren op de boekenplank. We krijgen namelijk maar geen genoeg van onze favoriete schoolclown!

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *