Mega en mini – van gigagrote bloemen tot de allerkleinste beestjes

Groot of klein, mini of mega. Hoe groot je bent, is van belang hier op aarde.”.

Alles in de natuur werkt met elkaar samen. Van een MEGAGROTE olifant tot een miniscule zandkorrel. Maar hoe groot is die gigantische olifant of reuzetijger? En hoe zien die zandkorrels er van heel dichtbij uit? Staar in de bek van een dino op ware grootte. Neem de pracht van de piepkleine kristallen onder de loep.

In drie woorden

Indrukwekkend, informatief, kleurrijk

In meer woorden

Op onze aarde wonen de meest wonderlijke wezens, giga groot of juist minuscuul klein. Zo is een korreltje zand soms maar 0.05mm groot, maar kunnen de Rafflesia-bloemen wel 7 kilo wegen. In dit informatieve boek maak je kennis met o.a. dieren en planten van verschillende grootte. Maar kun jij ook je eigen hand vergelijken met die van een zilverruggorilla, want deze is op ware grote geïllustreerd.

Dit prachtige boek heeft me ontzettend verrast! Als klein kind was ik al enorm geïnteresseerd in de dieren op onze aarde. En als kind lijken dieren al enorm groot. Maar in dit boek worden niet alleen de grote dieren belicht, ook juist de hele kleine die van onschatbare waarde zijn. Heb jij wel eens gehoord van Diatomeeën en welke prachtige kleuren ze hebben? Na het lezen van dit boek kun jij het precies uitleggen.

   

De rijke teksten worden ondersteund met kleurrijke illustraties. Bij deze afbeeldingen kun je een plus of een min tegenkomen. Een leuk detail! Want dit laat meteen zien of de afbeelding is ingezoomd of juist is uitgezoomd. Staat dit niet bij de afbeelding? Dan is het dier op ware grootte weergegeven. En ja, dat kan nogal indrukwekkend zijn!

Achter in het boek kun je een woordenlijst vinden, een woord dat je niet helemaal begrijpt wordt hier nogmaals uitgelegd.

Voor iedereen die oog in oog wil staan met een kolossale inktvis en nog meer dieren en planten, vanaf 6 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *