Meisjes

Meisjes
Categorieën: ,

‘Er was eens een boom waaraan kleine meisjes groeiden…’

Vier meisjes ontmoeten elkaar onder een appelboom en planten het zaadje voor een levenslange vriendschap. Volg hen
door de jaren heen, waarin ze opgroeien tot vrouwen.

In drie woorden

Vriendschap, opgroeien en levensloop

In meer woorden

Dit boek valt meteen al op door de prachtige kaft bedrukt met goudkleurige letters. Het verhaal begint zoals een echt sprookje ‘Er was eens…’. Centraal in het boek staat een grote appelboom, een plek waar vier vriendinnen afspreken en elkaar ontmoeten. Al snel maakt de lezer kennis met de vier vriendinnen. Vier meisjes, totaal verschillend van karakter, maar vriendinnen door dik en dun.

Het prentenboek beschrijft vervolgens hoe de meisjes opgroeien tot vrouw. Soms verliezen ze elkaar uit het oog en zien zij elkaar minder. De prachtige zin ‘Samen en ieder voor zich groeiden ze op tot wie ze zouden worden’ geeft dit goed weer. De prachtige illustraties geven goed weer wat een diversiteit aan vrouwen er toch zijn, zowel innerlijk als uiterlijk. Goed om te zien!

De vier vrouwen blijven zeer verschillend, maar ze waren nog altijd vriendinnen door dik en dun. Op de allerlaatste bladzijde ontdek je, wanneer je goed kijkt, weer nieuwe kinderen in de appelboom. De kringloop van het leven… Het verhaal kan nu weer opnieuw beginnen.

De auteur Lauren Ace heeft dit boek onder andere opgedragen aan haar vriendinnen en aan alle sterke vrouwen die haar hebben gemaakt tot wie zij nu is. De geweldige illustraties in zachte kleuren zijn van Jenny Løvlie.

Een boek voor iedereen die wel een portie vriendschap kan gebruiken, maar oorspronkelijk bedoeld voor de jonge lezer van vier tot zes jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *