Meneer Leeuw wil kleur

Meneer Leeuw wil kleur
Categorieën: ,

‘Het beste is om gewoon te blijven wie je bent.’

Alle dieren in de jungle hebben bijzondere kleuren. Meneer Leeuw vindt zijn eigen kleuren daarom behoorlijk saai. Daar moet verandering in komen, vindt hij, want hij is tenslotte de koning van de jungle. Al snel gaat hij op zoek naar de mooiste kleur voor zijn vacht. Zal hij de juiste kleur vinden of leert hij dat het misschien toch beter is om gewoon jezelf te blijven?

In drie woorden

Kleurrijk, vrolijk en leerzaam

In meer woorden

Als Meneer Leeuw om zich heen kijkt in de jungle, ziet hij allemaal kleurrijke dieren. Hij vindt zichzelf maar saai met zijn geel en bruine manen. Dat moet anders vindt hij. Hij gaat in de jungle op zoek naar kleur en probeert zijn vacht te veranderen in een andere kleur. Maar wanneer hij rood probeert, wordt hij opeens oranje. Dat is niet de bedoeling! Zal het Meneer Leeuw lukken om de juiste kleur te vinden? Of past dat saaie geel met bruin toch het best bij hem?

Je kijkt je ogen uit in dit vrolijke prentenboek. De illustraties zijn kleurrijk en vormen samen met de tekst een mooi geheel. Het is direct zichtbaar dat we in de jungle zijn. Meneer Leeuw speelt duidelijk de hoofdrol in het verhaal. Daarnaast zien we op de illustraties veel verschillende dieren in verschillende kleuren. En zelfs de schutbladen zijn geheel in stijl. Genoeg te ontdekken dus!

De namen van de kleuren zijn in de tekst gekleurd in die specifieke kleur. Daarnaast wordt er in het verhaal uitgelegd waarom Meneer Leeuw opeens oranje is als hij rood probeert te worden. Wanneer je geel en rood mengt, krijg je namelijk oranje! En je ontdekt ook welke kleuren je moet mengen om groen te krijgen. Met dit prentenboek kun je op een speelse manier aan de slag met de kleuren en het mengen ervan.

Een vrolijk prentenboek boordevol kleur voor kinderen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *