Met opa de boot in

Met opa de boot in
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Opa Ben geeft een harde duw tegen het stuur. Zwiep.
Hij valt er bijna uit. Van schrik laat hij alles los.
En dan… ligt zijn bootje bijna stil.

Dot geeft les in varen.
“Is dat zeil niet te klein?” vraagt opa Ben.
“En waar zit de rem?”.
Hij lijkt wel bang.
“Komt goed, opa” zegt Dot.
“Zeilen maar!”.
Maar dan gaat het stormen.
Wat nu?

In drie woorden

Humor, spanning, avontuurlijk

In meer woorden

Opa Ben woont samen met Opa Ron aan het water. Wanneer Opa Ben de krant leest ziet hij het volgende staan: “Wil je leren varen en ben je opa? Kom dan morgen naar de haven. Om tien uur geef ik les. Tot dan, Dot.” Samen besluiten ze naar de les te gaan. Dot is een meisje met kuiltjes in haar wangen en twee knotjes op haar hoofd. Ze laat de opa’s bijna alles zelf doen, om te beginnen met het zeil op de boot zetten. Opa Ben kan zijn aandacht niet bij de uitleg houden. Een kleine boot, zonder stoel en geen wielen… dit is niet wat hij zich had voorgesteld. Maar zowel Opa Ben als Opa Ron moeten eraan geloven: ze moeten zelf gaan varen, met aanwijzingen van Dot. En tot overmaat van ramp begint het ook nog te stormen en… wat doet Pit de hond in het water? Gaat dit wel goedkomen?

Met opa de boot in is een samenleesboek voor AVI Start en E3. De tekst van AVI Start is te herkennen aan de dikgedrukte zinnen. De andere zinnen zijn langer en geschreven op AVI E3 niveau. Het is een spannend en grappig verhaal dat je zo snel mogelijk uit wilt lezen. 

   

De illustraties geven weer wat er op dat moment gaande is. Er is gebruik gemaakt van een rustige achtergrond waardoor de personages duidelijk naar voren komen zodat de aandacht op ze gevestigd wordt. 

Voor alle lezers met AVI Start of E3 niveau

Lees ook onze andere samenleestip: Haas, wat doe je nu?

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *