Mierenhoop

‘Leer alles over mieren en hun leven!

Stel je voor dat je een mier bent, en een dag in een mierenhoop doorbrengt. Hoe zou dat zijn? Je bent de hele dag aan het rennen: je graaft gangen, maakt kamers schoon en klimt in bomen op zoek naar eten. Misschien vind je wel een bladluis! En als je moe bent, klim je naar de top van de mierenhoop om in de zon te liggen en op te warmen.

Maar genoeg gepraat. Doe alsof je thuis bent en kom mee de mierenhoop in!

In drie woorden

Mieren, ontdekken en natuur

In meer woorden

Dit is echt een boek voor liefhebbers van informatieve boeken. Het boek staat vol met speciale weetjes over mieren. Wist je bijvoorbeeld dat mieren net als bijen in een grote groep leven? En wist je dat de bosmier één van de bekendste soorten mieren is? Wanneer je dit boek leest, waan je je bijna zelf in een mierenhoop. Het boek is namelijk prachtig vormgegeven en is zo uitgesneden dat de vorm van de mierenhoop goed zichtbaar is en duidelijk te herkennen. Het boek is gemaakt van stevig karton en kan dus wel tegen een stootje.

Tijdens het lezen, waan je je dus echt tussen de mieren. Dat maakt het boek zeker speciaal. Op iedere pagina valt veel te lezen, maar er valt ook zeker veel te bekijken. Wat bevat dit prentenboek een prachtige illustraties van Magdalena Takáčová! Na het lezen van dit boek weet je echt alles over mieren.

Mierenhoop is een origineel vormgegeven kartonnen prentenboek voor jonge dierenvrienden van 5 tot 8 jaar.

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *