Mijn broertje is bijzonder

Mijn broertje is bijzonder
Categorieën: ,
Publisher:

‘Het lijkt wel alsof de draadjes in zijn hoofd op een andere manier met elkaar verbonden zijn.’

Thijs, de broer van Lise, ziet er heel gewoon uit. Hij is slim, eerlijk en grappig. Maar soms heeft hij het lastig. Als Thijs onrustig is of dingen niet goed begrijpt, kan hij heel bang of heel boos worden. Dat komt doordat het hoofd van Thijs anders werkt. Maar Lise zou haar bijzondere broertje voor geen ander willen ruilen.

In drie woorden

Kleurrijk. informatief en herkenbaar

In meer woorden

Lise boft maar! Ze heeft een heel bijzonder broertje, Thijs. Hij houdt van muziek en grapjes en durft gevaarlijke stunts. Maar soms heeft Thijs het lastig. Thijs heeft autisme. Als het te druk is of hij begrijpt iets niet, kan hij bang of boos worden. Lise vindt het soms best lastig om haar broertje te begrijpen, dat maakt haar verdrietig. Maar ze houdt ontzettend veel van Thijs en zou hem voor geen goud willen ruilen.

Dit prachtige prentenboek beschrijft op een hele mooie manier hoe het is om samen met iemand met autisme te leven. Het legt uit waarom Thijs bepaalde dingen doet en waarom hij af en toe bang of boos is. Ook geeft het boek handige tips om Thijs te helpen. Het boek is herkenbaar en makkelijk te begrijpen. Het is uitermate geschikt om thuis of in de klas voor te lezen om zo wederzijds begrip en respect te krijgen.

De kleurrijke illustraties vullen de gehele pagina. Het kleurgebruik geeft de sfeer van het verhaal aan. Daarnaast zie je in één oogopslag welke emotie er bij de bladzijde hoort. Samen met de tekst vormen ze een prachtig geheel.

Een prachtig, herkenbaar prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *