Mijn grote reis om de wereld: zoogdieren

Mijn grote reis om de wereld: zoogdieren
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ontdek de wondere wereld van de zoogdieren. Je kent ze van in en om je huis, in de dierentuin, in het wild. Ga je mee op reis?’

Leer bijna 100 zoogdieren van over de hele wereld kennen, van de bekendste als de kat en de cavia, tot de meest geheimzinnige zoals de fennek en de orinoco-dolfijn, op 6 grote platen in zachte en vrolijke kleuren.

In drie woorden

Dieren, kijkboek en reusachtig (formaat)

In meer woorden

Dit boek zie je niet snel over het hoofd, want het boek heeft echt een reusachtig formaat. Het is gemaakt van karton en is daardoor zeer geschikt voor jonge kinderen. Door het grote formaat leent het boek zich ook uitstekend om te gebruiken in de klas, maar thuis zal het vast ook een favoriet zijn. Het reusachtige boek spreekt tot de verbeelding en is zeer aantrekkelijk geïllustreerd.

Er staan bijna 100 dieren getekend in dit boek. Er staat geen verhaal in, het is echt een kijkboek met dieren en dierennamen. De zoogdieren zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Het boek begint met de katachtigen en gaat dan via holhoornigen naar de apen / half-apen en hondachtigen. Vervolgens staan er afbeeldingen van knaagdieren en het boek eindigt met zoogdieren in de zee. De illustraties zijn verzorgd door Laure du Faÿ. Studio Bos zorgde voor de Nederlandse vertaling. De illustraties zijn fris van kleur en geven een helder beeld van het uiterlijk van afgebeelde zoogdieren.

Er is gekozen voor een rijk aanbod aan dieren en niet alleen de meest bekende dieren komen voorbij! Wat denk je van de manoel (katachtige), de bharal (blauwschaap) en de boshond (hondachtige). Bekende toppers als de leeuw, de gems en de gorilla worden natuurlijk ook niet vergeten. Kortom dit boek geeft echt een zeer gevarieerd beeld van de wereld van de zoogdieren. Het geeft jonge kinderen de kans om thuis kennis te maken met het zoogdierenrijk.

Dit boek zal zorgen voor vele uurtjes lees- en vooral kijkplezier.

‘Mijn grote reis om de wereld: zoogdieren’ is een heerlijk boek in groot formaat voor dierenliefhebbers in de dop van 2 tot 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *