Mijn mooiste bloemenboek

Mijn mooiste bloemenboek
Categorieën: , ,
Publisher:

Blije bloemen zorgen voor een blije aarde voor jou en voor mij.

Van Anemoon tot Zeepkruid, van zaadje tot knop, van bloesem tot appel.

Dit boek leert je alles wat je moet weten over bloemen: van het kleinste madeliefje tot de grootste zonnebloem.

In drie woorden

Gedetailleerd, informatief, kleurrijk

In meer woorden

Bloemen groeien overal. Ze bloeien in drukke steden, woeste oerwouden, drassige moerassen, zinderende woestijnen en op rotsachtige berghellingen. Bloemen zijn te vinden aan bomen, in boomgaarden, aan vruchtgewassen, op grasland, in chique tuinen. Bloemen zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Maar hoe groeit een bloem eigenlijk? Waarom bloeien bloemen op planten en wat zit er binnenin een bloem? Met dit prachtige kijk- en leesboek krijg je antwoord op al die vragen.

Je volgt de levenscyclus van zaadje tot plant, van bloesem tot vrucht en ontdekt dat ieder deel van de bloem een belangrijke taak heeft en dat bloemen en planten onmisbaar zijn voor ons. Planten zetten zonlicht om in voedsel en maken de zuurstof in de lucht die iedereen inademt! 

De retro-achtige illustraties zijn kleurig, helder en gedetailleerd, maar steeds op een duidelijke en overzichtelijke manier.  Ze laten heel goed zien hoe bijvoorbeeld het stuifmeel van de ene bloem op de andere bloem terecht komt. De informatie is gebundeld in korte zinnen en woorden en past perfect bij de tekeningen. De illustraties en de teksten lopen door elkaar, zonder dat het chaotisch wordt. Zo wordt de (lastige) fotosynthese via de teksten en de illustraties zeer helder uitgelegd, zodat alles duidelijk wordt voor kinderen. Op het einde wordt nog een samenvatting gegeven van alle informatie die aan bod is gekomen. 

Kortom: Een prachtig kijk- en leesboek voor de natuur- en bloemenliefhebber vanaf 6 jaar, dat heel goed is in te zetten in de klas.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *