Mijn papa heeft een staart

Mijn papa heeft een staart
Categorieën: ,
Publisher:

‘Papa, wat is dat gekke stukje groen daar helemaal beneden?’

Een prentenboek vol herkenbare humor over een papa en zijn kleine meisje, dat iets wil wat ze eigenlijk al heeft… Voor kleine rakkers vanaf 3 jaar en hun vaders. ‘Papa, wat is dat vreemde ding daarbeneden?’ ‘Dat is mijn staart.’ ‘Een staart? Wow! Ik wil ook een staart!’ ‘Weet je dat echt heel zeker? Dan zal ik daar eens gauw voor zorgen.’

In drie woorden

Aandoenlijk, kleurrijk, grappig

In meer woorden

In dit lieve boek van Guido van Genechten maken we kennis met een papa krokodil en zijn dochter. Op een dag ziet de kleine krokodil ineens een gek stukje groen bij haar vader. Wat zou dat nu zijn? Haar vader vertelt dat dit zijn staart is en dat je daar hele leuke dingen mee kan doen. Zoals varen bijvoorbeeld. Want als je de staart naar rechts duwt, dan varen ze naar links. De kleine krokodil vindt het fantastisch en kan er geen genoeg van krijgen. Als de brandstof op is doen ze even een dutje zodat ze bij kunnen komen en op kunnen drogen. Na hun dutje laat papa zien dat hij nog iets kan met zijn staart, namelijk rechtop lopen. De kleine krokodil is diep onder de indruk en zou zelf ook zó graag een staart willen hebben. Zou papa daarvoor kunnen zorgen?

Kinderen zien in hun omgeving vaak iets wat ze graag zouden willen hebben. Dat wordt natuurlijk gevoed door reclames en de omgeving. Soms vergeten ze daarbij wat ze allemaal al hebben, of ze zien het niet meer. Dat wordt in dit boek op een leuke en grappige manier duidelijk gemaakt. De prachtige illustraties vullen het verhaal goed aan. De krokodillen zijn groot op de pagina weergegeven en springen er echt uit. De liefdevolle relatie tussen vader en dochter wordt mooi vormgegeven.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die graag iets willen hebben, wat ze eigenlijk al bezitten.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *