Mijn tijgeropa

‘ik ga een nacht bij opa slapen pap en mam zetten me af’

ik word geen dokter,
of beroemd,
of baas,
ik word later zoals opa,
een poezen redder,
maar dat is ons geheim!

In drie woorden

Avontuurlijk, liefdevol en kleurrijk

In meer woorden

Suki gaat een nachtje bij opa logeren. Haar vader geeft haar een bal mee om iedere dag te oefenen. Haar vader hoopt dat ze later profvoetballer wordt net als hij. Haar moeder geeft haar boeken mee om iedere dag te lezen. Haar moeder wil dat ze later een baas wordt net als zij. Maar Suki kan niet zo goed voetballen, en lezen lukt ook al niet… En als opa haar vraagt om de ui te snijden doet ze dat veel te dik. Kan ze dan helemaal niks?
‘s Nachts hoort Suki gestommel op de gang. Ze gaat direct een kijkje nemen en ziet opa naar buiten gaan. Hij loopt naar het tuinhuis, het tuinhuis waar niemand ooit in heeft mogen kijken. Suki ontdekt het grote geheim van opa, hij is poezen redder. En als Suki een nachtje met opa op pad is geweest, weet ze het zeker. Ook zij wil later poezen redder worden, maar dat is nu nog eventjes geheim.

Dit avontuurlijke en liefdevolle verhaal is geschreven op AVI niveau M3. Tanneke Wigersma schreef de doorlopende tekst en heeft dit opgedeeld in korte hoofdstukjes per bladzijde. Ieder hoofdstuk heeft een titel en vervolgens een kort verhaaltje. Sarah van Dongen verzorgde de kleurrijke illustraties. De tekst kent geen hoofdletters en ook vrijwel geen leestekens. De korte zinnen maken het eenvoudig leesbaar voor jonge lezers. Toch wordt er in weinig woorden een fantastisch verhaal verteld en de tekst en illustraties vullen elkaar daarin goed aan.

Voor beginnende lezers die wel een geheimpje kunnen bewaren.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *