Miljonairskind – De geheime verdieping

Miljonairskind - De geheime verdieping
Categorieën: , ,
Publisher:

Fans van De Waanzinnige Boomhut opgelet! Spannend en hilarisch avontuur over een jongetje wiens ouders multimiljonair zijn, maar dat angstvallig geheimhouden…

Zilver heeft een groot geheim: zijn ouders zijn multimiljonair! Hij woont met zijn ouders, zijn zusje en zijn beste vriend Lennon in een geheime, ondergrondse villa. Het ongelofelijke huis heeft een extra verdieping gekregen met een escape room, Slime Ball Arena, glow-in-the-dark voetbalveld, een kartbaan én een geheim luik waardoor Zilver en Lennon nooit meer te laat op school komen. Ze moeten heel voorzichtig zijn, want niemand mag van het bestaan van het onderhuis weten. Maar geheimen bewaren is moeilijk… Wanneer er steeds meer vreemde dingen gebeuren in het onderhuis weet Zilver het zeker: hij is in groot gevaar!

In drie woorden

Spanning, humor, fantasie

In meer woorden

Wat is dit toch weer een spannend verhaal vol humor en fantasie geworden.

Miljonairskind – De geheime verdieping is het tweede deel uit de reeks over Zilver, wiens ouders door de lotto te winnen miljonair zijn geworden. Zijn ouders willen niet dat bekend wordt dat ze zo rijk zijn en daarom wonen ze in een op het oog normaal rijtjeshuis, samen met zijn beste vriend Lennon en zijn familie. Maar schijn bedriegt, want onder hun huis hebben ze spectaculaire ruimtes laten bouwen. Daar is ruimte voor onder andere een bioscoop, een trampolinepark en een achtbaan. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is er. Nu is er zelfs een tweede verdieping met allerlei spectaculaire ruimtes gebouwd, zoals een escaperoom, robokartkamer en een Slimeball Arena. Maar omdat alles geheim moet blijven, kan Zilver dus alleen maar met Lennon van al dit moois en leuks genieten.

Op een dag is de directeur van de school ineens vervangen door een merkwaardige dame. De jongens vertrouwen het niet helemaal en geven haar de bijnaam De Giraf. Al gauw blijkt hun wantrouwen terecht. Er gebeuren vreemde dingen in het ondergrondse huis; de achtbaan slaat op hol, het zwembadwater is ineens ijskoud en. Ze weten zeker dat De Giraf er iets mee te maken heeft en dus gaan Lennon en Zilver op onderzoek uit. Dan wordt Lennon ontvoerd. Wie zit er achter?

De stripachtige illustraties van Micky Dirkzwager, zijn zwart-wit en verlevendigen het verhaal en passen heel goed bij dit fantasievolle avontuur.

Dit boek is een echte aanrader voor fans van De Waanzinnige Boomhut.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *