Miljonairtje

‘Ik wist al dat ik niets meer nodig had…
… maar nu weet ik het zeker.’

Miljonairtje heeft niets meer nodig. Toch koopt ze dingen van de bakker, de slager, de fietsenmaker en kiest ze een vriendin. Ze koopt zelfs een kasteel. Tot ze heimwee krijgt naar haar eigen huis…

In drie woorden

humor, rijkdom, jezelf zijn

In meer woorden

Op de dag dat ze niets meer nodig heeft, maakt Miljonairtje een wandeling. Onderweg komt ze allemaal mensen tegen die iets aan haar willen verkopen: de marktkoopman, de bakker, de slager en de fietsenmaker kunnen haar niet voorbij laten gaan zonder haar iets te verkopen. Ze verzamelt steeds meer spullen. Ze koopt zelfs een kasteel op een eiland, omdat haar nieuwe liefde – een lieve dame die ze tegenkwam – dat heel graag wil. Heeft Miljonairtje al die spullen dan tóch nodig…? Miljonairtje komt erachter dat ze toch liever thuis is en geeft al haar nieuwe spullen weg, behalve dan de lieve dame. Want alleen geld en spullen maken niet gelukkig.

Wat schreven Erik van Os en Elle van Lieshout toch een lief en grappig prentenboek over de vraag hoeveel een mens nodig heeft in het leven. Na het lezen van dit boek kun je met de kinderen praten over de vraag ‘wat maakt jou gelukkig en waarvan word je écht gelukkig als je alles al hebt’.
Miljonairtje is echt weer een voltreffer van dit schrijversduo. Ik kan niet wachten op hun volgende prentenboek!

Laury Tinnemans en Job van Gelder maakten samen de illustraties die perfect bij het verhaal passen. De tekeningen zijn zacht gekleurd en paginagroot en worden steeds grappiger naarmate Miljonairtje meer koopt. En bekijk ook eens de illustraties op de schutbladen.

Voor jongens en meiden vanaf vier jaar die van een mooi verhaal houden.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *