Miss Eenhoorn

Miss Eenhoorn
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Onweerstaanbaar verhaal over een talentenjacht én eenhoorns’

Ayla doet mee aan de voorronde van de grote Miss-Eenhoorn-verkiezing, maar de jury vindt haar niet geschikt. Omdat ze een zebra is, en geen paard… En ze is niet de enige die uitgesloten wordt. Juultje mag niet meedoen omdat ze maar een pony is, Tinker en Swing omdat ze jongens zijn. En zeepaardje Miep is volgens de jury véél te klein.

Samen bedenken de afgewezen deelnemers een plan. Want iedereen moet een eerlijke kans krijgen om Miss Eenhoorn te worden! Zou het lukken?

In drie woorden

Eenhoorns, talentenjacht, vriendschap

In meer woorden

Het boek Miss Eenhoorn is een verhaal over verschillende paarden die dromen de Miss Eenhoorn verkiezing te winnen.
Ayla, een zebrameisje, wil heel graag meedoen aan de de Miss Eenhoorn-verkiezing en doet daarom mee aan de voorronde. Maar de voorronde gaat helemaal niet zoals Ayla had gehoopt; ze mag niet eens haar lied afmaken. Tijdens de voorronde ontmoet Ayla, Zoetelieve – een mooi merrietje dat naast haar zat – waar ze direct vriendin mee wordt. Ze bellen elkaar vaak en spreken ook met elkaar af. Maar dan komt de uitslag: Zoetelieve is door naar de Miss Eenhoorn-verkiezing maar Ayla niet, alleen omdat ze een zebra is..
De oma van Ayla, Oma Malika, is woedend en nodigt de andere afvallers uit. Al deze afvallers zijn afgewezen om hun uiterlijk:
– Juultje omdat ze een pony is en dus te klein is
– Tinker en Swing omdat ze jongens zijn
– Miep het zeepaardje omdat ze veel en veel te klein is

Samen met Zoetelieve bedenken ze een plan om toch mee te kunnen doen aan de Miss Eenhoorn-verkiezing. Gaat het de afgewezen kandidaten lukken een gelijke kans te krijgen? Wat heeft Zoetelieve voor plan en wie wint uiteindelijk de titel Miss Eenhoorn?

Miss Eenhoorn is een heerlijk boek, het is grappig en spannend en bevat veel vrolijk gekleurde tekeningen van Floor de Goede. De boodschap van het boek is: of je nu een jongen of meisje bent, groot of klein, een zebra of een paard, iedereen is de moeite waard!
Miss Eenhoorn is onderdeel van de serie Tijgerlezen, speciaal ontwikkeld voor beginnende lezer van 5 tot 9 jaar.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *