Misschien…

Misschien...
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Wat jullie ook doen, ga NIET naar de mangoboom. Daar lopen tijgers rond.’

Wat zijn mango’s toch lekker. De aapjes willen er dolgraag eentje pakken. Maar dat mag niet van mama: er lopen tijgers rond. Misschien kunnen ze alleen even naar de mango’s gaan kijken. Dat mag toch wel?

In drie woorden

Avontuur, ondeugend en kleurrijk

In meer woorden

Dit boek is geschreven door de auteur Chris Haughton. Zijn prentenboek ‘Mama kwijt’ werd Prentenboek van het Jaar 2012. Al zijn boeken kenmerken zich door een eigenwijze stijl en droge humor, een bepaalde opbouw van het verhaal en een moderne vormgeving. Dit boek is getekend in dezelfde stijl als de vorige boeken van deze auteur. De kleuren zijn fel en helder. De illustraties spatten van het papier af.

Het verhaal is vast voor velen herkenbaar. Drie jonge apen worden door mama alleen gelaten met de opdracht dat ze alles mogen doen, behalve naar de mangoboom toe gaan. Daar lopen namelijk tijgers rond. Zij balen ervan, want ze zijn dol op mango’s. Misschien kunnen ze alleen even kijken naar de mango’s, dat mag vast wel. En of ze het ook daarbij laten en niet toch stiekem naar de mangoboom lopen, dat lees je in dit mooi vormgegeven prentenboek.

Een boek over ondeugende dieren die niet naar hun moeder luisteren; dat zal veel jonge kinderen enorm aanspreken. Natuurlijk leren de jonge apen wel een les, maar of ze deze les onthouden? Misschien…

Misschien… is een heerlijk boek voor alle aapjes die van fruit houden vanaf 3 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *