Mo en Tijger vieren feest – stoere verhalen om zelf te lezen

‘Vier jij ook een feestje met Mo en Tijger?’

Mo en zijn nichtje Toos zijn iets heel leuks aan het doen: ze maken een lied! Dat lied gaan ze zingen op het feest van hun oma en de vader van Mo. Samen worden ze namelijk wel honderd jaar. En het feest is een verrassing, dus papa en oma mogen het nog niet weten. Dat is best spannend. En ook best moeilijk, zeker voor Mo’s kleine broertje Sem. Zal het hen lukken om het geheim te bewaren? En zal het feest een groot succes worden?

In drie woorden

Stoer, vrolijk en zelf lezen

In meer woorden

Dit is alweer het derde boek in de serie Mo en Tijger.
In deze bundel voor eerste lezers vind je vijf verschillende verhalen die in moeilijkheidsgraad van niveau E3 naar E5 oplopen. In elk verhaal spelen Mo en zijn teckel Tijger de hoofdrol.

Mo en Tijger vieren feest kan zelf gelezen worden, door beginnende lezers, maar kan natuurlijk ook als voorleesboek gebruikt worden. Of om gewoon in te bladeren en via de tekeningen het verhaal te bekijken. De vijf verhalen, die telkens uit vier op elkaar aansluitende hoofdstukken bestaan, sluiten heel nauw aan bij de belevingswereld en de leesontwikkeling van beginnende lezers en gaan allemaal over het feest voor papa en oma.

Ook een aanrader als themaboek om kinderen voor te bereiden op een feest.

De illustraties, van Gertie Jaquet, zijn feestelijk gekleurd en in wisselende afmetingen. Ze zijn speels over de bladzijden verdeeld en sluiten naadloos aan op het verhaal.

Voor stoere feestbeesten vanaf 6,5 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *