Mol gaat naar zee

Mol gaat naar zee
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ga je mee? We gaan met Mol naar zee!’

Mol gaat samen met zijn beste vriend Muis een dagje naar zee. Ze hebben een heerlijke dag, alleen is Mol een beetje bang van al dat water. De zee is ook zo groot. Kan Muis hem overtuigen toch te gaan pootjebaden?

In drie woorden

Herkenbaar, kleurrijk en zomers

In meer woorden

Het is prachtig weer! Mol gaat samen met zijn vriendje Muis naar zee. Maar als Mol die grote zee ziet, wordt hij toch een beetje bang. De zee is zo groot, daar durft hij eigenlijk niet in. Kan Muis hem helpen om van zijn angst af te komen?

Dit verhaal is volledig op rijm geschreven, wat het voorlezen ervan echt tot een feestje maakt. Kinderen kunnen de tekst ook al snel ‘meelezen’. De dierlijke karakters hebben menselijke eigenschappen gekregen. Voor kinderen zal het verhaal daarom erg herkenbaar zijn en zij zullen zich goed in kunnen leven in één van de personages.

De kleurrijke illustraties zijn prachtig en vormen samen met de minimale tekst op iedere pagina een mooi geheel. Ze zijn pagina vullend en er valt van alles te ontdekken op elke bladzijde.

Het overkoepelende thema van dit prachtige prentenboek is angst en angsten overwinnen. In dit geval gaat het voornamelijk over angst voor het water van de zee. Maar er zit een mooie boodschap in, die je zou kunnen helpen bij het overwinnen van andere angsten. De vriendschap tussen Mol en Muis is mooi omschreven. De bange Mol en de behulpzame Muis, het zorgt voor een mooie balans in het verhaal.

Een prachtig, zomers prentenboek om keer op keer van te genieten voor peuters en kleuters.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *