Mol heeft winterpret

Mol heeft winterpret
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Mol keek door het grote raam. ‘Alles ziet wit, wat fijn!’

Het heeft gesneeuwd!

Tijd dus om een sneeuwman te maken, te schaatsen en te sleeën.

Mol beleeft een heerlijke dag samen met Muis, Konijn, Eend en Varken.

Want sneeuwpret is nog leuker met je vrienden.

In drie woorden

Schattig, winters en vrolijk

In meer woorden

Mol en zijn vrienden beleven opnieuw een avontuur, een avontuur met een winters tintje. Wanneer Mol op een dag uit het raam kijkt, is de wereld wit. Warm aankleden en hup de sneeuw in, dat is zijn plan. Al snel bouwt de kleine mol een prachtige sneeuwman. Maar alleen is maar zo alleen… Tijd om zijn vrienden op te zoeken voor een dagje fijne sneeuwpret. Van schaatsen tot een heus sneeuwballengevecht, aan winterse taferelen geen gebrek. En aan het einde van een koude dag is er niets lekkerder dan warme chocolademelk bij de brandende openhaard.

De tekst van dit boek is geschreven op rijm. De rijmwoorden op iedere pagina zijn voorzien van een kleurtje. Een fijn steuntje bij het voorlezen van dit vrolijke avontuur. De winterse sfeer schijnt goed door in zowel tekst als illustraties. De paginagrote illustraties worden afgewisseld met pagina’s waarop kleine illustraties en tekst is te zien. De witte lay-out van deze pagina’s doet mij als lezer denken aan sneeuw, sfeerversterkend in dit geval. De aaibaarheid van de diverse karakters is groot. De jonge vrienden zijn kleurrijk en hebben elk hun eigen kwaliteiten, een mooie weerspiegeling van diversiteit.

Een fijn verhaal van Marieke Hooff, perfect voor bij de kachel in de koude wintermaanden. Geschikt voor zowel peuters en kleuters.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *