Monsta

Monsta
Categorie:
Author:

Ligt er een monster onder jouw bed?

Monsta had dit kind speciaal uitgekozen, om bij hem onder het bed te wonen en hem elke dag te laten griezelen. Hij deed zo zijn best. Hij liet deuren ‘kraakselen’, verstopte knuffels, oefende 47 verschillende griezelgezichten en knakte met zijn knokkels. Maar wat denk je wat er gebeurde? Niks! Helemaal niks. En nu is Monsta het zat…

In drie woorden

Grappig, origineel en spannend

In meer woorden

Wat staat Monsta trots op de kaft van dit boek! Hij heeft grote ogen, een mond met hele scheve tanden, een blauw harig lijf met gele stippen en groene poten en armen. Hij verstopt zich onder het bed van een kind. Dit kind heeft hij speciaal uitgekozen. Iedere dag wil hij even griezelen met dit kind. Monsta probeert dus echt van alles, maar er gebeurt dus niets. Het kind slaapt gewoon rustig door. Hoe kan dit nu?

Mateo Dineen verzorgde de prachtige illustraties in dit boek. Al vanaf het moment dat Mateo Dineen een potlood vast kan houden, tekent hij het allerliefst monsters. Van die superenge, maar ook schattige griezeltjes. Al vanaf de kaft krijg je zin om alle mooie illustraties stuk voor stuk te bekijken.
Toen de auteur van dit boek, Dita Zipfel kind was, sliep ze elke nacht minstens negen uur als een blok. Als je haar destijds had gevraagd waarom zij altijd zo goed sliep, had ze waarschijnlijk geantwoord dat ze het gevoel had dat iemand de wacht hield bij haar bed. En uiteindelijk wist ze wie dat was: Monsta.

Veel kinderen zijn bang dat er een monster onder hun bed ligt en kunnen daarom niet slapen. Dit boek draait deze gedachte om en dat maakt het verhaal erg grappig. Er is juist een monster die een kind uit de slaap wil houden, maar wat hij ook doet, het kind wordt maar niet wakker. Dit boek is leuk voor jonge kinderen die van een lekker lang voorleesverhaal houden voor ze gaan slapen. Geschikt voor de griezelfan die van humor houdt van 4-6 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *