Monster is bang in bed

‘Ik durf niet te gaan slapen. Ik ben bang voor alle kinderen boven mijn bed.’

Tijd om naar bed te gaan! Maar Monster is een beetje bang. Bang voor de enge kinderen boven zijn bed. Zo kan hij toch niet slapen? Of lukt het hem en zijn monstermama om samen de kinderen te verjagen?

In drie woorden

Origineel, grappig, verrassend

 

In meer woorden

Wat een origineel boek! Normaal gesproken zijn kinderen bang voor monsters onder hun bed, in dit boek is het precies andersom. Dit monster is bang voor kinderen, kinderen boven zijn bed! Gelukkig roept zijn moeder met een boze zware stem dat de kinderen weg moeten gaan én ze heeft fantastische kinder-wegjaag-sproeistof gemaakt van rode bietensap en spruitjespuree. Daar jagen ze de kinderen vast wel mee weg! Gelukkig heeft Monster ook nog een spinnenknuffel die op de wacht kan staan. Kinderen houden namelijk hélemaal niet van spinnen! En als dat allemaal niet helpt grommen ze de gruwelijkste monstergrom die ze kennen. Daarmee moeten ze de kinderen toch wel kunnen verjagen? Uiteindelijk valt Monster in slaap. Maar waar slaapt hij nu eigenlijk?

Moeder Monster heeft kleine hoorntjes op haar hoofd en scherpe tanden, toch is ze niet eng. Ze heeft rood haar en een blauwe jurk aan. Ze is gewoon een moeder die ervoor wil zorgen dat haar kleintje zonder angst naar bed gaat. Er zit veel expressie in de illustraties, je ziet precies hoe het kleine monster zich voelt. Er is gekozen om vooral lichte tinten te gebruiken, in combinatie met donderblauw. Op die manier is het duidelijk dat dit verhaal zich in de avond afspeelt.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die het spannend vinden om naar bed te gaan.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *