Monsters & mislukte superhelden

Monsters & mislukte superhelden
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Met kloppend hart en stijf van de schrik wachtte Floris af wat er zou gebeuren.’

Op het strand van Westerkerke spelen lichamen aan. Het gerucht gaat dat de slachtoffers schipbreuk leden, veroorzaakt door de Brimskölle, een mythisch zeemonster uit oude zeemansverhalen. Of is er toch iets anders aan de hand?
Floris droomt er al zijn hele leven van om superheld te worden. Nu hij dertien geworden is, wordt hij ongeduldig: het is nu of nooit. Zelfs Haroen, zijn beste vriend, kan het hem niet uit zijn hoofd praten.
Wanneer een bende pestkoppen de twee jongens belagen, ziet Floris zijn kans om aan Haroen te bewijzen wat hij waard is. Maar dat plan gaat gruwelijk mis.

In meer woorden

Gruwelijk, fantasierijk en spannend

In meer woorden

Wanneer er lichamen aanspoelen op het land van Westerkerke, staat het dorp en de politie voor een raadsel. Wat is er gebeurd en hoe kan het dat de lichamen zo verminkt zijn? Bestaat de Brimskölle, een mythisch zeemonster, echt? Of is er iets anders gebeurd?
Ondertussen leren we de dertienjarige Floris kennen. Hij wil niets liever dan een superheld worden. Maar hij voelt zich helemaal geen superheld. Hij en zijn beste vriend Haroen worden al enige tijd gepest door Dave en zijn handlangers. Dit pestgedrag gaat van kwaad tot erger. Op een gegeven moment gaat het helemaal mis.

In het begin lopen er verschillende verhaallijnen door elkaar heen, die uiteindelijk enigszins bij elkaar lijken te komen. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Floris. Al zijn er later in het boek ook perspectiefwisselingen, waardoor je als lezer steeds een klein beetje meer informatie krijgt en er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De eerste hoofdstukken uit het boek tellen af naar ‘Het voorval’. Je vindt in dit deel van het boek ook regelmatig krantenberichten over ‘Het voorval’. Je voelt aan alles dat er iets vreselijks staat te gebeuren. De spanning wordt steeds verder opgebouwd, tot je ontdekt wat voor gruwelijks er gebeurd is. Na ‘Het voorval’ lijkt het alsof je een nieuw boek aan het lezen bent. Het blijft vanaf dat moment enorm spannend en gruwelijk, maar dit deel van het verhaal is ook een stuk fantasierijker.

Monsters & mislukte superhelden is het debuut van Bart de Wolf bij Hamley Books. Eerder schreef hij al verhalen over monters voor kinderen. Hij won er in 2018 de Harland Debuutprijs mee en had vanaf toen echt de smaak voor het gruwelschrijven te pakken. Dit boek is het eerste deel in een nieuwe griezelreeks. Dit is geen serie voor tere zieltjes. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar die wel tegen een stootje kunnen. Zelf zouden wij dit boek aanraden voor kinderen vanaf 12 jaar, omdat de gruwelijke gebeurtenissen tot in detail beschreven worden in dit boek.

Kun jij tegen een stootje en ben je niet snel bang aangelegd? Dan is dit misschien de nieuwe gruwelserie voor jou!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *