Mopperberen – Terug naar school

Mopperberen - Terug naar school
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

De eerste dag naar school…
Weet je wat daar zo rot aan is?
Je moet op tijd uit bed.
En dat gaat dus niet goed.

Het is de eerste schooldag! Het is tijd voor de mopperberen om eraan te geloven. Pa Beer moet een orkest opzetten om zoonlief uit bed te krijgen om op tijd op school te komen. Dit jaar geeft Pa Beer hoogstpersoonlijk les. Als dat maar goed gaat…

In drie woorden

Grappig, herkenbaar en speels

In meer woorden

De reeks Mopperberen zijn eerste leesboekjes op Avi-M4 niveau. Elke deel gaat over zoon en Pa Beer die heel goed zijn in mopperen. In dit deel is het de eerste schooldag en wat valt er veel te grommen! Na twee maanden vakantie is het voor kleine beer namelijk lastig om zo vroeg al uit bed te komen. En dan nog ontbijten, aankleden en moet iedereen op tijd op school komen. Op school is papabeer de meester, dat heeft zo zijn voordelen. Maar ook zijn nadelen…Grrr!

Er zitten lekker veel kleurrijke en expressieve illustraties in het boek die het verhaal ondersteunen en aanvullen. Eerste lezers zullen smullen van de herkenbare situaties en leuke tekeningen, korte zinnen en tekstballonnetjes.

Kortom: Een vrolijk mopperboek voor de beginnende lezer (Avi M4) vanaf zeven jaar met heel veel illustraties en eenvoudige woorden en zinnen. In de reeks Mopperberen zijn inmiddels drie andere delen verschenen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *