Muk moet iets kwijt

Muk moet iets kwijt
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘Ik zeg het niet, ik durf het niet, laat me maar, oke?’

De kleine dalmatiërpup Muk voelt zich niet zo lekker. Zijn vriend Vlieg en de andere dieren proberen erachter te komen wat hem scheelt. Misschien moet hij geschoren worden, net als het schaap? Of moet Muk misschien een ei kwijt, net als de kip? Maar nee, Muk wil gewoon even alleen zijn. En dan… weet hij opeens wat hem dwarszit!

In drie woorden

ondeugend, lief, vrolijk

In meer woorden

Dit is het nieuwste deel in de serie over Muk, een kleine dalmatiërpup. Mark Haayema schreef een serie boeken rondom dit bijzondere hondje, dat steeds een nieuw avontuur beleeft. Eerder tipten we al Muk , Muk krijgt een kleur en Muk naar de top. In Muk moet iets kwijt, voelt Muk zich niet zo lekker. Zijn vriend de vlieg probeert erachter te komen wat hem scheelt. Is hij verdrietig? Moet hij misschien net zoals de schapen van zijn vacht af? Moet hij misschien een dutje doen? Maar nee, dat is het allemaal niet. Zouden we er achter komen wat hem dwarszit?

Wat is dit weer een fijn verhaal over Muk. Het boek heeft een handzaam formaat. De illustraties hebben zachte kleuren en zijn sfeervol. Kinderen kunnen de emoties van Muk en zijn vrienden goed uit de tekeningen opmaken. Doordat het verhaal op rijm is geschreven, leest het heel fijn voor.

Wij hebben de dalmatiërpup in ons hart gesloten! Voor iedereen vanaf een jaar of 3 die net als Muk zichzelf en de wereld om zich probeert te ontdekken en begrijpen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *