Muk

Muk
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

“Het spijt me zeer, geen stipje meer.
Maar in plaats van hier te sippen,
gaan we op zoek naar nieuwe stippen!”.

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Dalmatiërs worden wit geboren en krijgen gaandeweg hun kenmerkende stippen. Logisch dus dat Muk niet kan wachten tot hij heel veel stippen heeft. Hij heeft er nu al negen! Muk kan soms wel een beetje onhandig zijn, maar zijn open blik op de wereld maakt het een hondje om van te houden.

In drie woorden

Humor, speels, op rijm 

In meer woorden

Muk is het eerste deel van een nieuwe serie preschool kinderenboeken over de kleine dalmatiërpup Muk. En Muk gaat, samen met zijn kleine groene vriend, op avontuur. Elke dag kijken ze of Muk alweer en stip heeft verdiend. Wanneer het er negen blijken te zijn, wil Muk op zoek naar nieuwe stippen. In de wei staat mevrouw de Koe. Omdat zij ook stippen heeft, vraagt Muk haar om advies. Maar niet veel later valt met veel geklots en geklater, haar poep op de grond. Muk weet daar wel raad mee!

Wat een waanzinnig leuk boek is Muk. Doordat het op rijm is geschreven, wordt het een speels verhaal. Dit past natuurlijk perfect bij het speelse hondje Muk. Je wilt mee met Muk op avontuur om te kijken of hij nog een stip kan verdienen. De humor in het boek vind je vooral wanneer Muk naar mevrouw de Koe gaat. Dit heeft Mark Haayema echt heel goed gedaan. Tijdens het lezen verschijnt er automatisch een glimlach op je gezicht. Je kunt Mark Haayema overigens kennen van zijn prentenboek Johannes de Parkiet, kerntitel voor de Kinderboekenweek 2018. 

    

De simpele maar kleurrijke illustraties geven extra kracht aan het speelse effect van het verhaal. Let maar eens op de deur, dan zul je zien dat Muk en zijn groene vliegende vriend beide een aparte uitgang hebben. Doordat de illustraties zijn getekend op een witte achtergrond, wordt je aandacht er naar toe getrokken en springen ze er echt uit. 

Ik ben fan van Muk en kan dan ook niet wachten op het tweede deel. Ongeveer ieder jaar zal er een nieuw deel gaan verschijnen. Voor alle kleine boekenfans vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *