Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

De Kraken is het grootste en gevaarlijkste zeedier ter wereld…

Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam nog maar net bevrijd uit handen van een piratenbende of ze belanden alweer in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat alles aantast. Het venijn is afkomstig van de Kraken, een gigantische octopus. Mus en haar vrienden maken jacht op het zeemonster. Maar hun zoektocht is niet zonder problemen en de enige die de Kraken ooit heeft gezien, weigert te praten en hen te helpen. Tot overmaat van ramp komt Mus achter een groot geheim…

In drie woorden

Spannend, grappig, avontuurlijk

In meer woorden

Na Mus en Kapitein Kwaadbaard en de vijf slangen kunnen we nu weer genieten van een vrolijk en spannend avontuur van hoofdpersoon Mus en haar vrienden kapitein Kwaadbaard, De Buffel, Maurits, Kromme Kareltje en Bertrand.

In dit verhaal maken de vrienden jacht op het dreigende gevaar van de Kraken, een gigantische inktvis die het zeewater blauw kleurt met venijn, een gif dat niet alleen alles dat in de zee leeft doodt, maar dat ook het hout van zeilschepen aanvreet. Het belooft een spannend avontuur te worden waarin ze ook nog oude bekenden tegenkomen. Zal het ze lukken de Kraken te verslaan?

Ook dit deel is weer genieten hoor. Doordat het verhaal vlot geschreven is, vol humor zit, je het verhaal helemaal voor je ziet en lekker veel spanning en actie bevat, kun je het boek niet wegleggen en wil je het in een keer uitlezen. Geniaal is de manier waarop Kevin Hassing moeilijke woorden en uitdrukkingen in het verhaal op een grappige manier weet uit te leggen. Bijvoorbeeld “Iedereen hangt aan zijn lippen. Niet echt natuurlijk, dat zou zijn gerimpelde mond nooit aankunnen. Ze luisteren allemaal naar zijn woorden, zonder hem te onderbreken of een geluidje te maken”.
Linde Faas weet je met haar wonderschone illustraties te betoveren en trekt je mee in het avontuur naar De Kraken.

Het was gewoon jammer dat het boek uit was. Gelukkig weten we dat Mus en kapitein Kwaadbaard terugkeren in een derde deel: De Amorfe. Nu maar hopen dat we er niet al te lang op hoeven te wachten……

Het perfecte boek voor stoere jongens en meiden vanaf een jaar of 10.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *