Museumnacht

‘Vader Jacob, vader Jacob, slaap je nog? Slaap je nog? Je wordt nooit meer wakker… je wordt nooit meer wakker…’

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand uit de groep?

In drie woorden

Angstaanjagend, onvoorspelbaar en beeldend

In meer woorden

Wanneer je Chinouk Thijssen op de cover ziet staan, weet je zeker dat niets is wat het lijkt, dat niet iedereen het overleeft en dat het spannend en onvoorspelbaar is tot het einde. Museumnacht is daar geen uitzondering op. In deze spannende YA-thriller laat een vriendenploeg zich opsluiten in het Instamuseum waar precies een jaar geleden een meervoudige moord gepleegd is. Als ze de nacht allemaal overleven, gaan ze naar huis met vijftigduizend euro. Er hangt een enorme spanning in het museum, je voelt aan alles dat er iets staat te gebeuren. En dan wordt er opnieuw gemoord. Is de Museumkiller terug? Wie kun je nog vertrouwen als niets is wat het lijkt?

Het verhaal wordt vanuit vier verschillende perspectieven verteld. Allemaal behoren ze tot de vriendengroep die een nacht opgesloten zit in het Instamuseum. Gedurende het verhaal leer je deze personages en hun beweegredenen steeds beter kennen. De spanning wordt langzaam opgevoerd. Je krijgt steeds net voldoende informatie om het verhaal te volgen, maar het blijft mysterieus, angstaanjagend en enorm spannend.

In dit boek spelen thema’s als vertrouwen, verraad en vriendschap een grote rol. Het is bloederig en ontzettend spannend. Je wilt dit boek het liefst in één ruk uitlezen. En wanneer je het boek uit hebt, suddert het nog na. Dat is iets waar Chinouk Thijssen heel erg goed in is.

Een absolute aanrader voor horrorliefhebbers, die niet vies zijn van een beetje bloed. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *