Muziekjes van overal

Muziekjes van overal
Categorieën: ,
Publisher:

Twaalf muziekjes om naar te luisteren. Welke is jouw favoriet?

Wat is de wereld toch rijk aan leuke, aanstekelijke muziekjes!

Een verrassend kijk- en vooral luisterboek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 2 jaar. Een feest voor het oor!

In drie woorden

Vrolijk, muzikaal, internationaal

In meer woorden

Een kartonboekje waar veel muziek uitkomt. Op elke pagina is een plaatje afgebeeld dat bij een bepaald land past. Dat kun je zien aan de authentieke details die iets zeggen over het betreffende land. De korte tekst die erbij staat doet daar nog een schepje bovenop. Laten we Spanje even als voorbeeld nemen: dit land is beroemd vanwege de flamenco muziek. We zien op het plaatje een flamencodanseres en als je met je vinger het geluidsknopje indrukt hoor je dan de bijpassende, opzwepende flamencoklanken uit het boekje stijgen. De tekst nodigt uit tot mee klappen.

Zo passeren er maar liefst 12 landen de revue, allemaal voorzien van een vrolijke illustratie, een geluidfragment en een korte tekst. De personages zijn dieren die gekleed zijn in de stijl van het land. Een feest om naar te kijken en leerzaam bovendien. Want kinderen leren spelenderwijs iets over de 12 landen. In Rusland is het vaak erg koud, in Egypte is het juist warm, er lopen dromedarissen door de woestijn als lastdier, in China speelt de draak een grote rol enzovoorts, enzovoorts…

Wat de muziek betreft is het leuk om de instrumenten die je hoort te raden. De trompet hoor je duidelijk overal bovenuit als je naar de Mexicaanse muziek luistert. Maar hoe zit dat bijvoorbeeld met Hawaï? Welke instrumenten hoor je daar?

Natuurlijk kun je ook lekker bewegen op de muziek. Wie kan er nou op zijn stoel blijven zitten bij het horen van de vrolijke salsamuziek uit Cuba? Hup de beentjes van de vloer en dansen maar. Heb je toevallig een sambabal bij de hand? Schud dan het ritme maar lekker mee. Veel plezier!

Dit geluidenboekje is een feestje voor kinderen vanaf 2 jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *