Naar school!

Naar school!
Categorieën: ,
Publisher:

‘En nu, juf? Wat gaan we nu doen?’

Robin mag voor het eerst naar school. Hij heeft er geen zin in, maar besluit toch een kijkje te nemen. Het is heel leuk bij juf in de klas! De kinderen springen touwtje en gaan knutselen, Robin bouwt een blokkentoren en hij mag helemaal zelf naar de wc…

In drie woorden

Herkenbaar, waardevol en vlot verteld

In meer woorden

Naar school gaan kan best spannend zijn, zeker als je voor het eerst mag gaan. Dit vrolijke boek biedt steun aan kinderen die het spannend vinden of zich er juist heel erg op verheugen. Robin neemt je mee op zijn eerste schooldag, wat best een beetje spannend is. Al snel ontdekt Robin dat het reuze meevalt en geniet hij volop van het op school zijn. Samen spelen, lekker eten, gymmen met zijn nieuwe schoenen, dolle pret!

Dit boek bevat kleurrijke illustraties met een herfstachtige tint. Er is gekozen voor een afwisseling tussen horizontale en verticale bladzijden waardoor je het boek af en toe moet draaien. Door hier mee te spelen heeft de auteur ruimte gemaakt voor meer details in de illustraties omdat er simpelweg meer ruimte is voor de hoge ‘schoolboom’. De korte tekst is geschreven op rijm en neemt je mee in de structuur van een schooldag. Het boek kent een scala aan personages waarbij steeds is gekozen voor een ander dier. Deze dieren worden genoemd in het verhaal en samen met de gedetailleerde illustraties biedt dit boek vele mogelijkheden tot het verbreden van de woordenschat voor jonge kinderen.

Een grappig en kleurrijk kijkboek over een eerste dagje op school. Voor alle kinderen die de grote stap naar school een beetje spannend vinden of die zich er juist op verheugen vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *