Niets te verliezen

Niets te verliezen
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hoever zou jij gaan?’

Romee weet het zeker. Er is bij haar thuis iets heel raars aan de hand. Spullen liggen zomaar op een andere plek of verdwijnen soms zelf helemaal. Niemand neemt haar serieus. Dan gaat ze met haar beste vriendin Shannah op onderzoek uit. Ze doet vreemde ontdekkingen… En wat moet ze daar nu mee?

Ondertussen verlangt Elijah naar meer spanning in zijn leven. Hij zoekt hierbij steeds vaker de grenzen op, maar raakt daardoor betrokken bij een situatie waar hij niet meer uit kan komen.

Wat hebben deze twee jongeren met elkaar te maken?

In drie woorden

Novelle, spannend en familie

In meer woorden

De succesvolle YA-auteur Jennefer Mellink schreef de spannende nieuwe novelle Niets te beginnen. Eerder verscheen bij uitgeverij Kluitman Opgepast!. De boeken die Jennefer schrijft, kenmerken zich doordat ze verhalen schrijft die ze vroeger zelf graag had willen lezen. Ze is van mening dat lezen heel leuk is, zolang je maar het juiste boek in handen hebt.

Het zal je maar gebeuren. Je bent al een beetje van slag, omdat je vader is overleden. Je moeder heeft een nieuwe relatie en dat is erg wennen. En dan weet je ook nog zeker dat er hele bijzondere dingen in huis gebeuren. Er worden dingen verplaatst en er verdwijnen dingen. Alleen is er niemand die je gelooft. Iedereen denkt dat je om aandacht schreeuwt. Een rare situatie!

Niets te verliezen is geen dik boek, 117 pagina’s, maar toch is het enorm spannend. Boven ieder hoofdstuk staat een naam, zodat je weet vanuit welk perspectief het verhaal wordt verteld. Het boek draait eigenlijk om twee jongeren: Romee, die zeker weet dat er vreemde dingen gebeuren in haar huis en om de jongen Elijah, die er een aparte hobby op nahoudt. Aan de ene kant hebben deze jongeren niets met elkaar te maken en aan de andere kant hebben hun levens onbewust invloed op elkaar.

Wanneer je aan dit boek begint, word je al snel het verhaal ingetrokken. Het laat je dan ook niet meer los. Het blijft tot aan het einde van het boek heel spannend hoe dit nu afloopt. Het boek geeft je echt een inkijkje in het leven van de twee jongeren en gedurende het boek leer je ze steeds beter kennen. Er wordt steeds iets meer informatie prijsgegeven, zodat je pas helemaal aan het einde van het boek begrijpt hoe het nu zit.

Niets te verliezen is een enorm spannende novelle voor young adults die houden van een niet zo dik boek, maar wel een spannend verhaal.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *