Nijntje in het museum

Nijntje in het museum
Categorieën: , ,
Tags: ,
Author:
Series:

‘Op een dag zei mevrouw pluis:
ik heb een goed idee
ik ga naar het museum toe
wie gaat er met mij mee’

Nijntje en haar ouders bezoeken een museum. Vader denkt dat Nijntje te klein is: ’te klein, hoe kom je daar nu bij ik ben al groot zegt Nijn’ en dus mag zij mee naar het museum. Dat vindt zij reuze spannend.

Nijntje ziet schilderijen, een mobile en zelfs een stenen beeld.
Nijntje denkt: ‘en later als ik groter ben dan word ik kunstenaar’.

In drie woorden

Herkenbaar, educatief en rijmend

In meer woorden

Wat is dit een heerlijk vrolijk boekje gemaakt door Dick Bruna. Dick Bruna (1927 – 2017) is een wereldberoemde Nederlandse kunstenaar. Hij begon met tekenen in 1940 en maakte eerst illustraties voor de omslag van boeken. Later maakte hij zelf prentenboeken en is ontzettend beroemd geworden door zijn boeken over het konijn Nijntje. Nijntje is een konijn, maar zou eigenlijk gewoon een meisje kunnen zijn. Zij maakt mee, wat alle kinderen meemaken.

In dit deeltje uit de serie Nijntje, gaat Nijntje voor de eerste keer naar een museum. Haar vader twijfelt even om haar mee te nemen, maar Nijntje wil graag mee. Ze ziet er verschillende soorten kunst zoals een schilderij, een standbeeld en knipkunst. Dit boek is erg leuk om voor te lezen als voorbereiding op een museumbezoek. Zo weten kinderen een beetje wat ze te wachten staat, wanneer ze naar een museum toe gaan.

De illustraties zijn simpel en direct, in de primaire kleuren. De tekst is op rijm en is hierdoor fijn om voor te lezen. Dit boekje is geschikt voor nieuwsgierige jonge kunstenaars en voor fans van de boeken van Nijntje.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *