Nijntje op school

Nijntje op school
Categorieën: , ,
Tag:
Author:

 “Ga je mee? Dan gaan we naar school met Nijntje!”

Voor het eerst naar school gaan kan best wel spannend zijn. Nijntje gaat ook naar school en ze neemt ons een dagje mee. Juf staat al op ons te wachten bij de deur. Er is een les schrijven, rekenen,  een stad bouwen met de gekleurde blokken en nog veel meer. Zoveel leuke en interessante dingen! Maar het allerleukste vindt Nijntje het als juf een verhaaltje gaat voorlezen.

In drie woorden

Herkenbaar, leerzaam, tijdloos

In meer woorden

Kun jij je als ouder de eerste schooldag nog herinneren? Dit kan voor zowel ouder als kind een spannend moment zijn. Voor de ouder is het een stukje loslaten en voor het kind een onbekende en nieuwe situatie. Nijntje is vertrouwd en bij ons allemaal bekend. Het mooie aan de verhalen van Nijntje is dat zij de dagelijkse en herkenbare momenten meemaakt. Dit sprekende verhaal is geschreven voor de jongste kinderen die bijna naar school mogen. Op een duidelijke en visuele manier laat Dick Bruna ons zien hoe een dag op school kan zijn. Door het zo dicht bij het dagelijks leven van de kinderen te houden zal het een feest van herkenning zijn wanneer ze naar school gaan. Daarnaast zijn de herkenbare Nijntje illustraties een genot voor jong en oud en zorgen ervoor dat kinderen zich meteen een beeld kunnen vormen van het schoolleven. 

Een prachtig boekje dat een waardevolle voorbereiding is voor de beginnende schoolgaande kinderen. Daarnaast verkrijgbaar in verschillende dialecten en talen zoals Duits, Engels en Fries.

Veel plezier op school!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *