Nijntje x Rembrandt

Nijntje x Rembrandt
Categorieën: , ,
Tags: ,

Zie je wat hetzelfde is? Kijk en vergelijk.

Heb je wel eens goed gekeken naar het werk van Rembrandt? Het ziet er heel anders uit dan wat Dick Bruna maakte. Maar let op: er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. In dit boek laten we het je zien. Kijk maar mee!

In drie woorden

Origineel, educatief en inspirerend

In meer woorden

In 2019 werd het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn geëerd door middel van activiteiten en bijzondere tentoonstellingen. Op 15 februari 2019 werd de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ in het Rijksmuseum geopend. Samen ontwikkelden uitgeverij Mercis Publishing en
het Rijksmuseum het boek Nijntje x Rembrandt ter gelegenheid van het Rembrandtjaar 2019. Het ontwerp is gemaakt door Irma Boom Office. Ook verkrijgbaar in het Engels.

In dit prentenboek wordt werk van Rembrandt vergeleken met werk van Dick Bruna. Twee kunstenaars uit Nederland, beiden wereldberoemd. Hun schilderijen en tekeningen zijn op het eerste gezicht natuurlijk zeer verschillend, maar toch zijn er ook overeenkomsten te ontdekken wanneer je goed kijkt. Beide kunstenaars tekenden mensen, landschappen en dieren. Zij deden dat op hun eigen manier, tegen modestromingen in. Ze luisterden niet naar kritieken, maar maakten kunst vanuit hun hart. Het boekje is heel duidelijk van opbouw. Op iedere linkerpagina staat een afbeelding van een kunstwerk van Rembrandt en op de rechterpagina zie je een afbeelding van een illustratie van Dick Bruna. Door een prikkelende zin op één pagina word je uitgedaagd om de kunstwerken te vergelijken.

Heb jij zin in deze uitdaging? Kun je goed kijken en vergelijken? Dan is dit originele kijkboek echt iets voor jou. Pak je vergrootglas erbij en ga lekker zitten en lees dit boek. Het is echt een boek voor de jonge kunstliefhebber vanaf twee jaar en zal zorgen voor urenlang kijkplezier.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *