Nog één dag

Je weet nooit wat er gaat gebeuren, galmde het na in zijn hoofd. Wat nou als hij dat wél wist?

Het begon allemaal met een spannende bekerfinale. Een helikopter. Een vreselijke ontvoering. En daarna een bizarre droom. Als Finn wakker wordt, is het vijftien mei – alwéér. En daarna wordt hij keer op keer op deze dag wakker.
Zou het ooit weer morgen worden? Finn denkt dat hij hiervoor twee dingen moet doen: de wedstrijd winnen én de ontvoering voorkomen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

In drie woorden

filmisch, spannend, origineel

In meer woorden

Finn speelt zaterdag 15 mei een voetbalwedstrijd, de bekerfinale. Na de wedstrijd wordt Tobias – de aanvoerder van de tegenstander en zoon van de minister president – bij de prijsuitreiking ontvoerd. Finn droomt er ‘s nachts over en ziet in z’n droom ook zijn overleden opa. Wanneer hij ‘s ochtends wakker wordt, komt hij er achter dat het weer 15 mei is en dat hij weer de bekerfinale moet spelen. Zo beleeft Finn een aantal keer dezelfde dag en probeert hij steeds de bekerfinale te winnen en de ontvoering van Tobias te voorkomen. Gaat het hem lukken?

Een spannend boek dat veel kinderen zal aanspreken omdat het zo aansluit bij hun belevingswereld. Bovendien is het vlot geschreven, zonder moeilijke woorden en heeft het een ruime bladspiegel en is het heel overzichtelijk door de korte hoofdstukjes. Er staan zwart-wit illustraties in, die soms paginavullend en soms klein zijn.

Het verhaal gaat over voetbal en zit vol actie en spanning maar gaat ook over tegen je verlies kunnen, spijt hebben, gefrustreerd zijn en het gevoel hebben het nooit goed te doen en over het verlies van een dierbare.

Nog één dag is het debuut van Tim van den Berg en smaakt naar meer. De illustraties maakte Willem van den Oever.

Voor sportievelingen die van wel wat actie houden vanaf een jaar of 9.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *