Noord

Reis je mee naar het Noorden? Laat de wezens uit de wereld van sneeuw en ijs vertellen over hun leven. 

Ontmoet bijvoorbeeld de ijdele Kuifalk die naar mandarijntjes ruikt als hij een vrouwtje wil lokken. Of de Ringelrob die ijsberen om de tuin leidt door bellen onder water te blazen. Er zijn zoveel mooie, interessante en wonderlijke verhalen te vertellen over de dieren in het Noorden. In dit boek lees je maar liefst 35 van deze verhalen!

In drie woorden

Informatief, wonderlijk, interessant

In meer woorden

Dat Marieke ten Berge gefascineerd is door het Noorden is me meer dan duidelijk geworden. Want wauw, wat een geweldig en wonderlijk boek! Samen met Jesse Goossens, nu al een magisch duo als je het mij vraagt, geven zij de dieren een stem. Een stem waarmee de dieren vertellen wie ze zijn met al hun eigenaardigheden. “Het rendier en de otter ken ik wel” hoor ik je denken. Maar ken je ook de Euraziatische lynx of de Noordelijke butskop? 

Bij ieder dier staat een klein vakje met feiten zoals de soort, waar ze wonen, de lengte van het dier en de leeftijd. De tekst die bij de dieren is geschreven, wordt door de dieren zelf verteld. Dit maakt het speels en interessant om te lezen. Nu durf ik wel te zeggen dat ik veel van dieren weet, omdat dit altijd een grote interesse van mij heeft gehad, maar ik heb zoveel geleerd van dit boek. 

De prachtige gekleurde linoleum illustraties hebben waarschijnlijk zeeën van tijd gekost om te maken. Ze zijn dan ook paginagroot waardoor je een heel duidelijk beeld krijgt van het dier. Daarbij komen de kleuren van de illustraties terug in de naam van het dier, die groot in de tekst staat. Hierdoor is er een duidelijke samenhang. In het tijdschrift Stach neemt Marieke je mee in haar werkwijze en kan je zelf een ijsbeer leren tekenen. 

Ben jij net als Marieke zo geïnteresseerd in de dieren van het Noorden en ben je 8 jaar of ouder? Dan is dit boek echt iets voor jou! 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *