Nu in de bioscoop!

Nu in de bioscoop!
Categorieën: ,
Publishers: ,

‘Waarom wilden ze eigenlijk in deze film spelen? Misschien kon ik ze overhalen om ermee te kappen. Om een einde te maken aan deze nachtmerrie.’

In tegenstelling tot de rest van de wereld geeft Iris helemaal niets om de beroemde, fantasierijke Elementia-boeken, geschreven door M.E. Thorne. Het is dan ook best een beetje vervelend dat M.E. Thorne haar oma is en dat Iris te maken heeft met de gekke fans van de trilogie.

Wanneer Iris in Ierland wordt gedropt voor de boekverfilming, ziet ze haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dat hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Zelfs de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien kan haar niet van haar plan afhouden.

Maar de passie van de filmcrew is besmettelijk en wanneer Iris zich thuis begint te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden, realiseert ze zich dat deze film misschien gewoon geweldig is.

In drie woorden

Betoverend, familiegeheimen, ontroerend

In meer woorden

De oma van Iris was heel bekend. Ze heeft namelijk de Elementia-triologie geschreven, een populaire reeks fantasy boeken. Iris heeft de boeken nog nooit gelezen en wil er het liefst niets mee te maken hebben. En zeker niet met de Thorianen, de die-hard Elementia fans. Vooral niet na een poging tot ontvoering van haar broertje door een van de ‘fans’. Haar broertje heeft de boeken wel gelezen en is groot fan. Hij wil dolgraag de set bezoeken waar ze de film opnemen. Iris wordt door haar vader meegestuurd naar de set. Eerst is ze van plan om de film te saboteren, zodat ze zo snel mogelijk terug kan naar Amerika en haar eigen leven weer op kan pakken. Ze speelt graag gitaar en schrijft liedjes. Alleen deze spelen voor anderen, dat durft ze niet!

Op het moment dat ze aankomt in Ierland voelt ze zich thuis en ze raakt steeds meer in de ban van de film. De regisseuse heeft het moeilijk, deze film moet slagen. Er hangt veel van af. Ze besluit om te helpen om te proberen om van de film een succes te maken. Maar of dat gaat lukken?

Het is een heerlijk boek. Je wordt helemaal meegenomen in de bijzondere filmwereld en de wereld van Elementia. Het boek heeft veel in zich: liefde, romantiek, onzekere tieners en je plekje zien te vinden op de wereld. Wat wil je zelf eigenlijk met je leven? Dit zijn herkenbare thema’s voor mening tiener. Het boek leest vlot en boeit van begin tot eind. In het boek zijn pagina’s uit het filmscript afgebeeld en ook worden er stukken tekst uit het Elementia-boek weergegeven, zodat je de achtergrond van het verhaal nog beter begrijpt.

Voor jongeren die houden van een filmisch verhaal.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *