O nee, de hele dierentuin moet naar de wc!

O nee, de hele dierentuin moet naar de wc!
Categorieën: ,

‘Elk dier moet wachten, maar niet getreurd, elk dier komt aan de beurt.’

Ringstaartmaki Koen moet plassen! Maar de wc is al bezet. Al snel staat de hele dierentuin in de rij, want ook de olifant, de pinguïn en de aapjes moeten naar de wc. Daar komt Hugo de Slang aan gekronkeld – hij dringt zomaar voor. Hé, dat mag niet! Eindelijk gaat de deur van de wc open… Wie zat er toch al die tijd op?

In drie woorden

Zindelijkheid, vrolijk en geduldigheid

In meer woorden

Wat een leuk boekje is dit! De illustraties zijn vrolijk en vol humor. Er zijn zachte tinten gebruikt, waardoor de tekeningen lief aanvoelen. Het boek is op rijm, wat heel prettig voorleest.

De vormgeving is bijzonder; de pagina’s zijn namelijk niet allemaal even groot, de ene keer sla je de hele bladzijde om, de andere keer maar een klein deel van de bladzijde. Zo zie je op de illustraties dat de dieren aan komen lopen en in de rij komen staan. De ene keer komt er één dier bij, de andere keer zijn het er meerdere. Samen de dieren benoemen en tellen is erg leuk om te doen bij het voorlezen van dit verhaal!

Het is een kartonnen boekje, dus zeker geschikt voor jonge kinderen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar die ook graag op de wc willen leren plassen.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *