Oh la la Mila

Wie verovert het hart van de hotste single van Parijs?

Mila woont samen met haar vader in Hotel Costes in Parijs. Ze is smoorverliefd op haar vriendje Nino, de zanger van de populaire band Killing Moon. Laat de zomer maar komen!

Maar Mila’s romantische #summergoals vallen in duigen wanneer Nino opbiecht dat hij deze zomer meedoet aan de datingshow The Bachelor Junior. In één keer is haar eigen vriendje de hotste ‘single’ van Parijs. Oh la la! Wat nu?

In drie woorden

Parijs, mode, romantiek

In meer woorden

Je zal maar verkering hebben met een razend knappe zanger uit een populaire band. Het overkomt Mila en ze verheugt zich zeer om samen met hem te genieten van de verleidelijkheden van de Franse hoofdstad. En dat lukt aardig. Totdat Nino gepaaid wordt om mee te doen aan een veel bekeken datingshow. Als Nina tegenstribbelt weet hij haar ervan te overtuigen dat het allemaal fake is en dat zij nummer één voor hem blijft. Maar de twijfels slaan toch toe. Gelukkig vindt Mila afleiding door zich te storten op een nieuw mode-project: een rode-loper-jurk. Maar het daten van Nino met de kandidaten van de show zit haar toch niet lekker. Leidt dit tot een breuk? Of overleeft hun relatie deze crisis? Stap in de wereld van de modefreaks, met als decor, hoe kan het ook anders: Parijs!

Niki Smit is vooral bekend geworden met haar 100% boeken. Haar nieuwste boek ‘Oh la la Mila’ is deel 1 van een nieuwe serie en tevens een vervolg op 100% Mila. Maar je kunt het boek makkelijk los lezen. Het gaat vooral over Paris, mode en amour.

Doordat Mila zoveel plezier beleeft aan het ontwerpen van nieuwe creaties, word je als lezer enorm geïnspireerd. Vooral ‘STYLE TIGERS’ zullen een click hebben maar ook als je dat niet bent zul je op z’n minst een beetje besmet raken met het (Franse) modevirus.

Wat opvalt tijdens het lezen zijn de vele Engelse en Franse woorden, vaak geplaatst in roze gekleurde vlakjes. Daarnaast worden er aan de lopende band merken en Parijse locaties genoemd, waarvan de Eiffeltoren dan op ‘le moment suprême’ het belangrijkst is. Zinnetjes als: ‘Je ziet er very Chanel uit’ en ‘ík voel dat we deeply meant to be zijn’ kenmerken de schrijfstijl. Ook worden de outfits van de personages voortdurend beschreven. De illustraties ogen vrolijk, passen bij de schrijfstijl en vormen tevens qua kleurgebruik (roze en zwart) een mooi geheel met de rest. Het boek heeft een inspirerende werking. Ik krijg in ieder geval zin om de naaimachine te pakken. En een bezoekje aan ‘Paris’ zou ook niet verkeerd zijn.

Hou jij van mode (ontwerpen), Paris en amour, dan is dit boek iets voor jou. Voor kinderen vanaf 10 jaar. De personages uit dit boek zijn ongeveer 14 jaar. Ik vind het daarom ook nog wel geschikt voor iets oudere kinderen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *