Olifantje in het bos

‘Naar het klassieke kinderliedje’

Olifantje in het bos,
laat je mama toch niet los…

In drie woorden

Klassiek, eenvoud en liefdevol

In meer woorden

Ik kan me nog herinneren dat ik als klein meisje op de schoot van mijn oma zat. Ze leerde me vele liedjes, moderne maar ook liedjes uit haar eigen tijd. Ook het liedje Olifantje in het bos werd vaak gezongen. Door het lezen van dit boek waande ik me volledig terug in die goede oude tijd, een tijd vol prachtige herinneringen.

Annemarie van Haeringen schreef en illustreerde dit liefdevolle prentenboek. Eerder schreef ze al meer verhalen over het schattige olifantje in de boeken Mijn papa, Mijn mama, Papa ik word later rijk en Olifantje is jarig. Het boek straalt rust uit door de eenvoud die is gebruikt bij de opvulling van de bladzijden. De korte zinnen bestaande uit maximaal zeven woorden, zijn groot afgedrukt op de bladzijde. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een witte achtergrond waardoor de focus blijft liggen op de kleurrijke en tevens simpele illustraties. Het boek is uitgegeven als stevige kartoneditie waardoor het voor jonge lezers erg geschikt is.

Ik heb het kleine olifantje in mijn hart gesloten. Ben jij benieuwd of de kleine onderzoeker zijn mama weer kan vinden? Lees dan snel dit boek! Een verhaal met een wijze les, vanaf twee jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *