Oma bakt taart

Oma bakt taart
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Kun jij oma helpen om alle spullen terug te vinden?’

Oma wil een taart bakken.
Daarvoor heeft ze bloem, boter, suiker, … nodig.
Help jij haar alles te zoeken, zodat ze kan smullen van een heerlijke taart?

In drie woorden

Interactief, zoekboek en kleurrijk

In meer woorden

Oma wil graag een lekkere taart bakken. Maar oma is nog wel eens iets kwijt en heeft jouw hulp nodig om alle spulletjes terug te vinden zodat ze de taart kan gaan bakken. Kun jij alle spullen vinden?

De kleurrijke illustraties spelen een belangrijke rol in dit boek. Op de ene pagina staat een aantal regels tekst. De andere pagina is helemaal gevuld met de illustratie. In de tekst staat vaak een zoekopdracht. Bijvoorbeeld: Zoek jij oma’s bril? Kinderen kijken dan in de illustratie of ze ergens oma haar bril zien liggen. Dit zorgt voor een mooie interactie tussen de peuter en de voorlezer.

Het is een mooi stevig kartonboek met fijne afgeronde hoeken. Dit zorgt ervoor dat een peuter de bladzijdes gemakkelijk om kan slaan. Het boek blijft goed open liggen, zodat de illustraties goed te zien zijn tijdens het voorlezen en de peuter goed kan zoeken naar het ontbrekende voorwerp. Aan het eind van het boek zit er nog een leuke bonus in. Er zit namelijk een recept in waarmee jij zelf ook zo’n heerlijke taart kunt bakken. Smullen maar!

Ontdek, zoek en geniet samen met jouw peuter van dit vrolijke en interactieve prentenboek.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *