Ons kasteel aan zee

‘Wie kun je vertrouwen in een tijd waarin iedereen verdacht is?’

1939. de twaalfjarige Petra woont met haar ouders en zus in een vuurtoren aan de Engelse kust. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en verhalen over zeemonsters. Maar die fijne wereld wordt op zijn kop gezet als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Petra’s moeder wordt ervan verdacht te spioneren voor de Duitsers, en haar vader en zus lijken zo hun eigen geheimen te hebben. In het duister van de oorlog vindt Petra een lichtpuntje in de oude legende van de Dochters van Steen. Kan die legende haar helpen om haar familie bij elkaar te houden?

In drie woorden

Geheimzinnig, spannend en realistisch.

In meer woorden

Dit is echt een boek om in één adem uit te lezen. Het zit geweldig goed in elkaar. Je wordt direct vanaf het begin in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los. De spannende gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor je het boek maar moeilijk aan de kant kunt leggen. Het blijft tot aan het einde spannend en onvoorspelbaar.

Het verhaal wordt door de ogen van Petra verteld. Je leert Petra daardoor heel goed kennen en je leeft enorm met haar mee. Je voelt haar angst en haar onzekerheid.

In dit boek komen thema’s als vertrouwen, vriendschap en verraad aan de orde. Wie kun je nog vertrouwen? In een oorlog gaat iedereen voor zijn eigen familie. Mensen gaan zich anders voordoen of worden bang en maken vreemde keuzes. De impact van de oorlog op verschillende families komt duidelijk naar voren in dit verhaal.

Een absolute aanrader voor geschiedenisliefhebbers vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *